Ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην Ουντινέζε, για τη ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν

Μάικ Μενιάν

i

© PrtScr

Ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην Ουντινέζε, για τη ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν

Πάνος Κορομηλάς 18:28 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 23.01.2024

Η Ουντινέζε τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή, με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών μετά τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Μάικ Μενιάν.

Σοκ έχει προκαλέσει η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, από οπαδούς της Ουντινέζε στην αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, στον μεταξύ τους αγώνα για την 21η αγωνιστική της Serie A, ορισμένοι φίλοι της Ουντινέζε άρχισαν να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα με αποδέκτη τον Μενιάν. Ο Γάλλος τερματοφύλακας τότε εξέφρασε την ενόχληση του προς τον διαιτητή και αποχώρησε προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον σύλλογο να ανακοινώνει τον ισόβιο αποκλεισμό από τον αγωνιστικό χώρο για τον οπαδό που εκφράστηκε ρατσιστικά κατά του Μενιάν:

«Σε κοινή προσπάθεια με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και χρησιμοποιώντας κάμερες ασφαλείας στο στάδιο , η Ουντινέζε εντόπισε το πρώτο άτομο που ευθύνεται για μεροληπτική συμπεριφορά έναντι του παίκτη της Μίλαν, Μάικ Μαινιάν. Αυτό το άτομο θα αντιμετωπίσει ισόβια απαγόρευση συμμετοχής σε οποιονδήποτε αγώνα της Ουντινέζε. Αυτή η απαγόρευση ισχύει άμεσα»

Ωστόσο, αυτή η απόφαση φαίνεται πως δεν αρκούσε, με την ιταλική δικαιοσύνη να επιβάλλει ποινή για μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον σύλλογο. Έτσι, η ομάδα θα «πληρώσει» την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της  και θα αγωνιστεί δίχως σε άδειο γήπεδο στην αναμέτρηση με τη Μόντσα (03/02).

Υπενθυμίζεται πως μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα ο Μενιάν περιέγραψε λεπτομερώς το περιστατικό, ζητώντας την επιβολή αυστηρών ποινών:

«Δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο έτσι. Στο πρώτο ελεύθερο άκουσα ήχους μαϊμούς και δεν είπα τίποτα, το ίδιο συνέβη και στην δεύτερη εκτέλεση άουτ, έτσι ενημέρωσα τον πάγκο και τον τέταρτο διαιτητή. Θα πρέπει να υπάρξουν πολύ αυστηρές ποινές για αυτά τα φαινόμενα, με τον να μιλάμε απλά δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες»

Έκτοτε, ξέσπασε ένα ισχυρό κύμα συμπαράστασης στον Γάλλο τερματοφύλακα με πολλούς ποδοσφαιριστές να εκφράζουν τη στήριξη τους. Ο Κίλιαν Εμπαπέ έστειλε μήνυμα υποστήριξης στον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Γαλλίας γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Είσαι πολύ μακριά από το να είσαι μόνος σου σε όλο αυτό Μάικ. Είμαστε όλοι μαζί σου. Συνέχεια τα ίδια προβλήματα, χωρίς να βρεθεί καμία λύση. Αρκετά. Λέμε όχι στον ρατσισμό».