Ισόβιος αποκλεισμός σε οπαδό για τη ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν (vid)

Μάικ Μενιάν

i

© PrtScr

Ισόβιος αποκλεισμός σε οπαδό για τη ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν (vid)

Κώστας Τόπας 09:11 - 23.01.2024

Τον ισόβιο αποκλεισμό από το γήπεδο ενός οπαδού ανακοίνωσε η Ουντινέζε μετά την ρατσιστική επίθεση στον Μάικ Μενιάν.

Η Ουντινέζε εντόπισε τον πρώτο από τους ρατσιστές που φώναξαν και πρόσβαλαν τον Γάλλο κίπερ της Μίλαν, Μάικ Μενιάν και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα που έγινε αυτό το Σάββατο (20/01) για αρκετά λεπτά.

«Σε κοινή προσπάθεια με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και χρησιμοποιώντας κάμερες ασφαλείας στο στάδιο , η Ουντινέζε εντόπισε το πρώτο άτομο που ευθύνεται για μεροληπτική συμπεριφορά έναντι του παίκτη της Μίλαν, Μάικ Μαινιάν. Αυτό το άτομο θα αντιμετωπίσει ισόβια απαγόρευση συμμετοχής σε οποιονδήποτε αγώνα της Ουντινέζε. Αυτή η απαγόρευση ισχύει άμεσα», εξήγησε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, ο Ιταλός Φράνκο Κολαβίνο, ο οπαδός θα αποβληθεί ισόβια από το γήπεδο. Ο σύλλογος συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

Το βίντεο που δείχνει τις ρατσιστικές προσβολές κατά του Μενιάν ακόμα και μετά τη διακοπή: «Γ*** μαύρε» (vid)
SERIE A

12:41 - 22.01.2024

Το βίντεο που δείχνει τις ρατσιστικές προσβολές κατά του Μενιάν ακόμα και μετά τη διακοπή: «Γ*** μαύρε» (vid)

Ο διαιτητής μπορεί διέκοψε τον αγώνα λόγω ρατσιστικών συνθημάτων στον Μάικ Μενιά, ωστόσο οι οπαδοί της Ουντινέζε συνέχισαν τα προσβλητικά σχόλια στον κίπερ της Μίλαν.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο έτσι. Στο πρώτο ελεύθερο άκουσα ήχους μαϊμούς και δεν είπα τίποτα, το ίδιο συνέβη και στην δεύτερη εκτέλεση άουτ, έτσι ενημέρωσα τον πάγκο και τον τέταρτο διαιτητή. Θα πρέπει να υπάρξουν πολύ αυστηρές ποινές για αυτά τα φαινόμενα, με τον να μιλάμε απλά δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάικ Μενινάν.