Το βίντεο που δείχνει τις ρατσιστικές προσβολές κατά του Μενιάν ακόμα και μετά τη διακοπή: «Γ*** μαύρε» (vid)

Μάικ Μενιάν

i

PrtScr

Το βίντεο που δείχνει τις ρατσιστικές προσβολές κατά του Μενιάν ακόμα και μετά τη διακοπή: «Γ*** μαύρε» (vid)

Κώστας Τόπας 12:41 - 22.01.2024

Ο διαιτητής μπορεί διέκοψε τον αγώνα λόγω ρατσιστικών συνθημάτων στον Μάικ Μενιά, ωστόσο οι οπαδοί της Ουντινέζε συνέχισαν τα προσβλητικά σχόλια στον κίπερ της Μίλαν.

Οπαδός κατέγραψε από την κερκίδα τις απαράδεκτες ρατσιστικές προσβολές κατά του Μάικ Μενιάν. Ο αγώνας διακόπηκε όταν το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της Ουντινέζε. Ο αγώνας διεκόπη λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων που δεχόταν ο τερματοφύλακας της Μίλαν από την κερκίδα. Αλλά μετά την επανέναρξη, αρκετοί οπαδοί συνέχισαν να προσβάλλουν σοβαρά τον Γάλλο κίπερ των «ροσονέρι».

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας διακόπηκε στο 33'. Μετά την επανέναρξη, ο Μενιάν έπρεπε να συνεχίσει να υπομένει τον ρατσισμό από κάποιους οπαδούς.

«Τη στιγμή που πήρα την μπάλα για το πρώτο μου τέρμα, άκουσα θορύβους μαϊμούς. Προσπάθησα να το αγνοήσω, αλλά συνέβη ξανά στο δεύτερο γκολ», είπε ο Μενιάν. Ο Γάλλος τερματοφύλακας τόνισε την ανάγκη επιβολής ισχυρών κυρώσεων, δηλώνοντας «Πρέπει να πούμε ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος».

Αυτό το περιστατικό έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου η Λάτσιο αντιμετώπισε το κλείσιμο της κερκίδας για έναν αγώνα για ρατσιστικές φωνές που απευθύνονταν στον Ρομέλου Λουκάκου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας εναντίον της Ρόμα. Οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές πρόκειται τώρα να επανεξετάσουν την αναφορά αγώνα του διαιτητή και άλλα στοιχεία για να καθορίσουν την κατάλληλη τιμωρία για την Ουντινέζε.