Χάος σε παιχνίδι στη Τουρκία – Μαχαίρια και κροτίδες μες τον αγωνιστικό χώρο

Επεισόδια Τουρκία

i

© Screenshot Amedspor Kulübü

Χάος σε παιχνίδι στη Τουρκία – Μαχαίρια και κροτίδες μες τον αγωνιστικό χώρο

Θάνος Λυμπερόπουλος • 09:34 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπούρσασπορ και την Αμέντσπορ εξελίχθηκε σε «πεδίο μάχης» με τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας να πετάνε καθ’ όλη την διάρκεια αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο

Η Μπούρσασπορ υποδέχθηκε την Αμέντσπορ για την 23η αγωνιστική της τρίτης κατηγορίας της Τουρκίας, με τον αγώνα να βυθίζεται στο απόλυτο ...χάος. Βίντεο έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνική δικτύωσης που δείχνουν οπαδούς των γηπεδούχων να πετάνε μπουκάλια, κροτίδες ακόμα και μαχαίρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Το instagram της ίδιας της Αμέντσπορ μοιράστηκε ένα ζωντανό βίντεο με παίκτες από την αντίπαλη ομάδα που φαίνεται να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να επιτίθονται στους παίκτες της καθώς εκείνοι έκαναν ζέσταμα. Παρά το περιστατικό αυτό, το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κανονικά. Μια ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα δείχνει μάλιστα ένα μαχαίρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας τελείωσε 2-1 υπέρ της Μπούρσασπορ που βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας, με την Αμέντσπορ, να βρίσκεται επί του παρόντος στην τρίτη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ισχυρίστηκαν πως δεχόντουσαν επιθέσεις ακόμα και μετά την λήξη του ματς δημοσιεύοντας στο twitter φωτογραφίες που δείχνουν τους τραυματισμούς των παικτών τους αλλά και πολλά βίντεο με βία. Στη λεζάντα έγραψαν:

«Στο τέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές μας δέχτηκαν σωματική επίθεση στους διαδρόμους των αποδυτηρίων από τον επόπτη ιδιωτικής ασφάλειας της Μπούρσασπορ, τον αξιωματικό ασφαλείας του συλλόγου, το προσωπικό του συλλόγου και τους αξιωματικούς ασφαλείας. Εικόνες που μπορούν να καταγραφούν από τις στιγμές της επίθεσης».

Ως απάντηση στη βία, η Μπούρσασπορ δημοσίευσε στο twitter ένα βίντεο με τους δικούς της παίκτες να δέχονται επίθεση στο αντίστοιχο παιχνίδι στο Αμέντ.

Έγραψαν στην λεζάντα: «Θα περιμέναμε την ίδια ευαισθησία μετά τον αγώνα στο Ντιγιαρμπακίρ, όπου απλώς είπαμε «πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, η Μπούρσασπορ είναι πάνω από την πολιτική, είναι η ίδια η πόλη. Αυτή η πόλη είναι δική μας.»