Ζενεσιό: «Εμπιστεύομαι την ομάδα, είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουμε»
i

©intime

Ζενεσιό: «Εμπιστεύομαι την ομάδα, είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουμε»

Δημήτρης Χούπης 16:59 - 08.11.2023

Ο προπονητής της Ρεν, Μπρούνο Ζενεσιό στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και στην ενδεχόμενη πίεση που μπορεί να έχει λόγω αυτών.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεν για την τέταρτη αγωνιστική του Europa League. Στόχος των «πρασίνων» είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει ζωντανό για την πρώτη θέση. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας, Μπρούνο Ζενεσιό μίλησε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει η Ρεν στο πρωτάθλημα, αλλά και για το παιχνίδι με τους «πράσινους». 

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας: 

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Πώς εξηγείς τα αρνητικά αποτελέσματα στο γαλλικό πρωτάθλημα;

«Εμπιστεύομαι την ομάδα μου, έχω αρκετές εξηγήσεις αλλά δεν θα σας τις δώσω τώρα. Εμπιστεύομαι αυτήν την ομάδα και είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Όποιοι το αμφισβητούν, είναι δικό τους θέμα».

Ποια είναι τα πλάνα σου ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

«Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός. Έχουμε, όμως, καταλήξει σε σταθερή ενδεκάδα. Τα πρώτα μας ημίχρονα είναι καλά, όμως, δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε σε αυτό που αξίζουμε. Δεν ήταν λάθος οι επιλογές. Οι ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν κόντρα στη Νις είναι στη διάθεσή μου και ενδέχεται να αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Πως εξηγείς ότι στην Ευρώπη παίζετε καλά, αλλά όχι στο πρωτάθλημα;

«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Στο Europa League έχουμε πολλά να καταφέρουμε αλλά δεν έχουμε την υποχρέωση να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Είδατε, όμως, τι έκαναν η Σεβίλλη και η Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη ενώ στο πρωτάθλημά τους δεν τα πήγαιναν καλά. Στο πρωτάθλημα, πιθανώς, έχουμε πίεση που δεν μας επιτρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε λάθη απροσεξίας».

Τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν στο προσκήνιο τον προπονητή. Εσύ πως το ζεις αυτό;

«Έχω εμπειρία σε αυτό, έχω ζήσει και πιο δύσκολες στιγμές. Έχω μάθει να μην με αγχώνουν όσα γράφονται, δεν ασχολούμαι με τα social media. Μπορεί κάποιοι να παρεξηγηθούν, αλλά δεν διαβάζω εφημερίδες. Σκέφτομαι, φυσικά, τι μπορεί να κάνω λάθος και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Μιλάω με τους παίκτες και τους συνεργάτες μου για να δω τις απαντήσεις τους. Τη διάγνωση μπορούν να την κάνουν πολλοί, το δύσκολο είναι να βρεθεί η λύση του προβλήματος. Είναι μία περίοδος που σκέφτομαι πολύ».

Υπάρχει και για σένα θέμα πίεσης;

«Όχι, εγώ θέλω μόνο να κερδίσω τα δύο ματς για να πάρουμε καλή θέση στον όμιλο ενόψει του επόμενου γύρου. Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι, χωρίς πίεση. Η πίεση δεν είναι καλός γιατρός και δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Είμαι ρεαλιστής, αλλά δεν έχω πίεση».

Την Κυριακή θα κάνεις αλλαγές;

«Ναι έχω αρκετά ερωτηματικά σε σχέση τόσο με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όσο και με εκείνον την Κυριακής. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα αρκετά παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε».

Τι συνέβη ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές σου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα;

«Στο ματς με τον Παναθηναϊκό έγινε κάτι που αποδείχθηκε «επανάσταση». Δύο παίκτες είχαν μία διαμάχη και στη συνέχεια μέσα από τη συζήτηση το θέμα λύθηκε. Έτσι, ενωθήκαμε όλοι ξανά. Κάποιες φορές χρειάζεται να γίνει κάτι που θα αλλάξει την ψυχολογία. Έχω καλό γκρουπ, καλή ομάδα. Κάποιες φορές είναι καλό να χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι για να επανέλθουμε στη σειρά μας. Υπάρχουν και κάποιοι παίκτες – κλειδιά που πρέπει να ξυπνάνε τους άλλους».