Ετοιμάζεται για την επιστροφή του στους πάγκους ο Ζιντάν κι έχει ως προτεραιότητα την Γιουβέντους

Ζινεντίν Ζιντάν

Ετοιμάζεται για την επιστροφή του στους πάγκους ο Ζιντάν κι έχει ως προτεραιότητα την Γιουβέντους

Κώστας Τόπας 13:06 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 21.04.2023

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους, για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Από τότε που αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης στις 27 Μαΐου 2021, ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου είχε τον χρόνο και την ευκαιρία να περάσει στιγμές με την οικογένειά του και να ξεφύγει από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Στη δεύτερη θητεία στους «μερέχνες», ο Ζιντάν ανέλαβε τους Μαδριλένους στις 11 Μαρτίου 2019 και σε 114 ματς είχε 69 νίκες, 25 ισοπαλίες και 20 ήττες. Τρία (διαδοχικά) Champions League, δύο πρωταθλήματα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Super Cup και δύο Super Cup Ισπανίας είναι τα επιτεύγματα που κατάφερε ο 50χρονος προπονητής.

Ωστόσο, η αγάπη του για την στρογγυλή θεά δεν έφυγε ποτέ. Αντίθετα, με τους μήνες μεγάλωνε μέχρι να γίνει ανάγκη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γαλλικό «RMC», η επιθυμία του πλέον είναι ξεκάθαρα να βρει ομάδα την επόμενη σεζόν. Τα κλαμπ που πιθανόν να τον προσελκύσουν μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού, για διαφορετικούς λόγους. Αλλά ένας σύλλογος έχει γίνει η προτεραιότητά του. Μία ομάδα την οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι. Ο λόγος για την Γιουβέντους.

Ο Ζιντάν γνωρίζει καλά την «Γηραιά Κυρία» μιας κι εκεί αγωνίστηκε για μια πενταετία (1996-2001) κι έπειτα εξερράγη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους «μπιανκονέρι» ως προπονητής είναι αρκετά ορατό, από τη στιγμή μάλιστα που το μέλλον του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, παραμένει αβέβαιο μετά τις διαμάχες με τους οργανωμένους οπαδούς της ιταλικής ομάδας.

«Αγκάθι» βέβαια στην υπόθεση του Αλέγκρι, είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει συμβόλαιο στο Τορίνο μέχρι το 2025 με εκτιμώμενο μισθό επτά εκατομμυρίων ευρώ καθαρά ετησίως. Μια ενδεχόμενη απόλυση του θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ στη «Γιούβε».