Ζιντσένκο: «Αν χρειαστώ θα πάρω όπλα και θα πολεμήσω για την Ουκρανία»

Ολεκσάντρ Ζιντσένκο

i

PrtScr

Ζιντσένκο: «Αν χρειαστώ θα πάρω όπλα και θα πολεμήσω για την Ουκρανία»

Κώστας Τόπας 12:16 - 05.04.2024

Ο Ουκρανός αμυντικός της Άρσεναλ, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο δήλωσε ότι θα βοηθούσε τη χώρα του στον πόλεμο με τη Ρωσία, εάν κληθεί από τη χώρα του.

Ο αμυντικός της Άρσεναλ, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, δήλωσε ότι θα βοηθούσε να πολεμήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία, εάν κληθεί από τη χώρα του. Οπως τόνισε ο 27χρονος μπακ των «κανονιέρηδων» είναι μια «ξεκάθαρη απάντηση» ότι θα άφηνε το Λονδίνο και θα έπαιρνε στα χέρια του όπλα για να υπερασπιστεί την Ουκρανία προσθέτοντας ότι έχει κάνει δωρεά περίπου 1 εκατομμύριο λίρες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος το 2021.

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι μόλις πρόσφατα ήμασταν στο ίδιο σχολείο, παίζαμε στην παιδική χαρά ή στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τώρα πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα μας. Και, ειλικρινά, είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε», ανέφερε αρχικά και συνέχισε αποκαλώντας την Ουκρανία «ασπίδα» για την Ευρώπη, λέγοντας ότι είναι ένα «σκληρό έθνος».

Ο Ζιντσένκο, ο οποίος έχει παίξει 60 φορές για την Ουκρανία, δήλωσε επίσης ότι δεν μιλάει πλέον στους πρώην Ρώσους συμπαίκτες του. Οπως τόνισε λίγοι του είχαν στείλει μηνύματα μετά το ξέσπασμα πολέμου, αλλά το καταλαβαίνει αυτό «επειδή δεν είναι δικό τους λάθος»

Δεν μπορώ να τους πω "παιδιά, κάντε τις διαμαρτυρίες έξω και όλα αυτά", γιατί ξέρω ότι μπορούν να μπουν στη φυλακή». Ο Ζιντσένκο είπε πώς οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον «αδέρφια». Αλλά πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι έχουν κάνει σε εμάς, στους ανθρώπους μας. Και αυτό θα διδάξω και στα παιδιά μου. Και τα παιδιά μου θα διδάξουν τα παιδιά τους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Οι δηλώσεις του νεαρού μπακ της Άρσεναλ, έρχονται αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που θα μειώσει την ελάχιστη ηλικία στρατολόγησης της χώρας από τα 27 στα 25, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στη δημιουργία μεγαλύτερης μαχητικής ισχύος στον πόλεμο. Ο Ζελένσκι ενέκρινε το μέτρο τον Μάιο του 2023, αλλά το υπέγραψε ως νόμο μόλις την Τρίτη.

«Ποιο είναι το καθήκον μου τώρα; Πώς μπορώ να βοηθήσω όσο μπορώ στη χώρα μου, στους ανθρώπους μου, εκεί πέρα ​​και όλα αυτά τα πράγματα; Δεν μπορώ να είμαι πιο περήφανος από όσο είμαι αυτή τη στιγμή που είμαι Ουκρανός. Έχω ένα όνειρο ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ, πολύ σύντομα, και μπορούμε να ξαναχτίσουμε την Ουκρανία μας όπως πραγματικά θα θέλουμε», κατέληξε ο Ουκρανός αμυντικός της Άρσεναλ.