Ο Ζιρού τελειώνει από τη Μίλαν και μετακομίζει στο MLS για χάρη της Λος Άντζελες FC

Ολιβιέ Ζιρού

i

©Photo by Emilio Andreoli/Getty Images/Ideal Images

Ο Ζιρού τελειώνει από τη Μίλαν και μετακομίζει στο MLS για χάρη της Λος Άντζελες FC

Κώστας Τόπας 11:32 - 27.03.2024

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, ο επιθετικός της Μίλαν, Ολιβιέ Ζιρού συμφώνησε σε συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών με την Λος Άντζελες FC στο MLS από τον Ιούλιο του 2024.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Γάλλος επιθετικός δεν πρόκειται να επεκτείνει το τρέχον συμβόλαιό του με τη Μίλαν, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου. Αντιθέτως, ανυπομονεί να δει την καριέρα του με μια νέα εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στη Λος Άντζελες FC.

Η «Gazzetta dello Sport» υποστηρίζει ότι έχει πλέον επιτευχθεί προφορική συμφωνία για συμβόλαιο 18 μηνών που ξεκινά από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα είναι ελεύθερος.

Ο Ολιβιέ Ζιρού μετακόμισε για πρώτη φορά στο «Σαν Σίρο» από την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2021 για κάτι λιγότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ και αποδείχθηκε μια πολύτιμη επένδυση, συνεισφέροντας στους «ροσονέρι» 46 γκολ και 20 ασίστ σε 121 παιχνίδια για τον σύλλογο του Μιλάνου.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, ο Ζιρού θα κλείσει τα 38 έτη ζωής και οι «ροσονέρι» πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον με νεότερους επιθετικούς. Ο Γάλλος φορ απέδειξε ότι τα καταφέρνει ακόμα περίφημα, καθώς το βράδυ της Τρίτης (26/03) σκόραρε στη φιλική νίκη της Γαλλίας με 3-2 επί της Χιλής, εδραιώνοντας την κατάστασή του ως ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της εθνικής του ομάδας.

Αυτή τη στιγμή η Λος Άντζελες Γκάλαξι είναι στην 6η θέση μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, έχοντας δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.