Ζητά ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο ο Ολυμπιακός: «Χωρίς χρονοτριβή η αντικατάστασή του»

Ζητά ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο ο Ολυμπιακός: «Χωρίς χρονοτριβή η αντικατάστασή του»

Διονύσης Βερβελές 14:57 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 29.02.2024

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ για τον αγώνα με τον Βόλο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League είναι ένθερμος υποστηρικτής ανταγωνίστριας ομάδας έστειλε ο Ολυμπιακός στα αρμόδια όργανα, ζητώντας άμεσα την αντικατάστασή του.

Σε καταγγελία με την οποία ζητά την αλλαγή του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, καθώς είναι ένθερμος οπαδός ανταγωνίστριας ομάδας, προχώρησε ο Ολυμπιακός για το ματς κόντρα στον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν επιστολή προς τη ΔΕΑΒ, κοινοποιώντας τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, με την οποία γνωστοποιούν το ζήτημα και ταυτόχρονα ζητούν την ανάκληση του εν λόγω παρατηρητή.

Στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Βόλο (3/3, 19:30). Η ομάδα του Πειραιά διανύει εξαιρετική περίοδο σε Ελλάδα κι Ευρώπη, μετράει έξι νίκες στα τελευταία ισάριθμα ματς και θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί.

Σε αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Είναι απορίας άξιο πως η Επιτροπή σας σε ένα τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος προέβη σε έναν τέτοιο ορισμό ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν πλέον από το ρόλο και τη θέση των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Υποθέτουμε ότι η πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου όσο και ευρύτερα, δεν προχώρησε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατραπεί η ΔΕΑΒ σε εργαλείο αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων, ούτε για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ανάκληση του ορισμού του συγκεκριμένου προσώπου και την αντικατάστασή του από άλλον Παρατηρητή που θα εκπληρώνει τουλάχιστον τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της ακεραιότητας».