Ισοφάρισε τρομερό ρεκόρ με τα πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ ο Ζοάο Πέδρο

Ζοάο Πέδρο

i

©Intime

Ισοφάρισε τρομερό ρεκόρ με τα πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ ο Ζοάο Πέδρο

Κώστας Τσιακλής 12:28 - 01.12.2023

Ο επιθετικός της Μπράιτον, Ζοάο Πέδρο, σκόραρε ξανά με πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ και ισοφάρισε επίδοση που μόλις δύο παίκτες είχαν καταφέρει να πετύχουν.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Μπράιτον στην OPAP Arena για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. 

Η Ένωση το πάλεψε, κατά διαστήματα ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και μοιραία ηττήθηκε με 0-1. Με αυτό το αποτέλεσμα η Μπράιτον «κλείδωσε» την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα παλέψουν μαζί με τη Μαρσέιγ για την κορυφή του ομίλου που δίνει (σε αντίθεση με τη δεύτερη θέση) την απευθείας πρόκριση στους «16». Από την άλλη η ΑΕΚ θα παίξει τελικό με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για το εισιτήριο που οδηγεί στο Conference League. 

Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 55'. Αυτό το τέρμα έμελλε να είναι και ιστορικό για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης αγγλικής ομάδας που καταφέρνει να πετύχει τέσσερα γκολ με πέναλτι (εξαιρούνται οι διαδικασίες των πέναλτι) σε μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι άλλοι δύο ήταν οι Τζον Γουάρκ και ο Μπρόυνο Φερνάντες. Ο πρώτος το έκανε με την Ίπσουιτς τη σεζόν 1980-1981 (τότε κατέκτησε το Κύπελλο UEFA) ενώ ο δεύτερος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περίοδο 2020-2021. Η διαφορά με αυτούς είναι ότι ο Ζοάο Πέδρο τα πέτυχε στη φάση των ομίλων και έτσι θα έχει ευκαιρίες να σπάσει αυτό το ρεκόρ. 

Ποιες ομάδες θα ήταν οι υποψήφιες να συναντηθούν με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αν οι υποχρεώσεις τους στους ομίλους τελείωναν χθες κι έμπαιναν στην κληρωτίδα σήμερα
CONFERENCE LEAGUE

11:28 - 01.12.2023

Ποιες ομάδες θα ήταν οι υποψήφιες να συναντηθούν με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αν οι υποχρεώσεις τους στους ομίλους τελείωναν χθες κι έμπαιναν στην κληρωτίδα σήμερα

Οι ομάδες που θα βρίσκονταν στο δρόμο των τεσσάρων ελληνικών ομάδων αν η φάση των ομίλων τελείωνε χθες βράδυ και σήμερα γινόταν η κλήρωση των «16» του Europa Conference League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία από τα τέσσερα πέναλτι του Ζοάο Πέδρο ήταν κόντρα στην ΑΕΚ. Υπενθυμίζουμε ότι ο 22χρονος άσος είχε σκοράρει δύο φορές από την άσπρη βούλα στη νίκη της Ένωσης με 2-3 μέσα στην Αγγλία. Η άλλη του εύστοχη εκτέλεση ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μαρσέιγ (2-2).