Ο Κλοπ ύψωσε ασπίδα υπεράσπισης για τον Λίνεκερ και τα έβαλε με το BBC

Γιούργκεν Κλοπ

i

Γιούργκεν Κλοπ/©(Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images/Ideal Images

Ο Κλοπ ύψωσε ασπίδα υπεράσπισης για τον Λίνεκερ και τα έβαλε με το BBC

Κώστας Τόπας 14:01 - 12.03.2023
Ο Γιούργκεν Κλοπ υπερασπίστηκε τον Γκάρι Λίνεκερ και τα έβαλε με το BBC, το οποίο έκοψε τον παλαίμαχο επιθετικό, από την εκπομπή επειδή επέκρινε τη νέα πολιτική της κυβέρνησης.

Το BBC έβαλε στον «πάγο» τον παλαίμαχο επιθετικό, μετά από ένα σχόλιο που έκανε για την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη χορήγηση ασύλου σε παράνομους μετανάστες. Η διαμάχη με τον Λίνεκερ, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC καθώς πολλοί παρουσιαστές δεν συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης, οδηγώντας το βρετανικό κανάλι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Από την πλευρά του πάντως, ο Γιούργκεν Κλοπ ύψωσε ασπίδα υπεράσπισης στον Γκάρι Λίνεκερ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει την απόφαση του BBC και υπονόησε ότι το να λειτουργείς εντός των κανόνων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα πρέπει να είναι «ένας δύσκολος κόσμος για να ζεις».

«Όλοι θέλουν να ασχολούνται τόσο πολύ με το να κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, να λένε τα σωστά πράγματα. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε δημιουργείς μια καταιγίδα, είναι ένας πραγματικά δύσκολος κόσμος για να ζεις. Αν το καταλαβαίνω σωστά, είναι ένα μήνυμα, μια άποψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό θα πρέπει να είναι δυνατόν να ειπωθεί. 

Δεν είμαι ντόπιος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ζητήσεις από κάποιον να κάνει πίσω επειδή είπε τη γνώμη του. Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για γλωσσικό ζήτημα ή όχι, αλλά αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός των «Reds».

Δεν κάνουν δηλώσεις στο BBC οι ποδοσφαιριστές της Premier League, για να στηρίξουν τον Λίνεκερ που βρίσκεται σε παύση
PREMIER LEAGUE

16:08 - 11.03.2023

Δεν κάνουν δηλώσεις στο BBC οι ποδοσφαιριστές της Premier League, για να στηρίξουν τον Λίνεκερ που βρίσκεται σε παύση

Τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Γκάρι Λίνεκερ (που βρίσκεται σε παύση από το BBC) θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές της Premier League και δεν θα κάνουν δηλώσεις στο αγγλικό κανάλι.

Ολο αυτό ξεκίνησε όταν ο 62χρονος παλαίμαχος επιθετικός τοποθετήθηκε για την μεταναστευτική πολιτική την οποία ακολουθεί η αγγλική κυβέρνηση, λέγοντας πως: «παρόμοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν και στη Γερμανία τη δεκαετία του '30», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί ναζιστικών πρακτικών από την αγγλική κυβέρνηση.