Η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπίσει τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας στο Facebook

Αστυνομία

i

© Intime

Η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπίσει τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας στο Facebook

Sportal newsroom 19:18 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 20.05.2024

Η ΔΕΑΒ ήρθε σε επικοινωνία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό να εξακριβωθούν οι «ταυτότητες» των διαχειριστών οπαδικής σελίδας στο Facebook, η οποία προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων σε αγώνα μπάσκετ.

Η ΔΕΑΒ πήρε τα μέτρα της!

Όπως έγινε γνωστό, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των διαχειριστών οπαδικής σελίδας του Facebook, η οποία προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον Πρωτέα Βούλας και το Αιγάλεω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με αφορμή ανάρτηση στο Facebook, στο προφίλ του Egaleo City Gate 12, που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Ο Πρωτέας Βούλας - ΑΟ Αιγάλεω, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/5/2024 και ώρα 18:30 στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στη Βούλα, η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των διαχειριστών του συγκεκριμένου προφίλ, προκειμένου να ασκήσει κατ’ αυτών όσα προβλέπει η διάταξη του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Επιπροσθέτως, η ΔΕΑΒ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη αυξημένων μέτρων τήρησης της τάξης στον εν λόγω αγώνα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος κίνδυνος επεισοδίων».