Η «Βασίλισσα» του φετινού καρναβαλιού της Πάτρας είναι αθλήτρια στο pole dancing και πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής
i

© PrtScr

Η «Βασίλισσα» του φετινού καρναβαλιού της Πάτρας είναι αθλήτρια στο pole dancing και πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής

Γιάννης Λιβανός • 11:18 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 21.01.2024

Η καρναβαλική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε χθες, Σάββατο 20/01 με την τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου. Η φετινή «Βασίλισσα» του Πατρινού καρναβαλιού ονομάζεται Γεωργία Σακκά, που εκτός των άλλων είναι και αθλήτρια του pole dancing και πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής.

Το εορταστικό κλίμα του καρναβαλιού ξεκίνησε μόλις χθες 20/01 στην «πρωτεύουσα των Αποκριών», την Πάτρα και θα διαρκέσει για σχεδόν δύο μήνες. H φετινή Βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού Γεωργία Σακκά είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΧορόΧρονος, Τόπος Τέχνης & Παιδείας, Υπουργείο Πολιτισμού, Αθήνα και απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού DanseArte, Κέντρο Χορού & Τεχνών Τατιάνας Λοβέρδου στην Πάτρα. 

Μαζί με τα παραπάνω η Γεωργία έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί σε χορευτικά δρώμενα με δημοφιλείς καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και περφόρμερ και συνάμα ασχολείται και με το άθλημα του pole dancing.

Από το 1998 έως το 2009 η 29 χρονη συμμετείχε κάνοντας πρωταθλητισμό στην αγωνιστική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής της Γ.Ε. Πάτρας, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας και 19 μετάλλια σε όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι και η αδελφή της Αλεξάνδρα ασχολήθηκε παλιότερα με τον αθλητισμό, αφού έκανε στίβο με τον Έσπερο. Τον Αύγουστο του 2019 η Γεωργία συμμετείχε στις τελετές έναρξης και λήξης. των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα με τον χορογράφο Γκάρι Μόρντον. Η Γεωργία Σακκά θα πάρει τη θέση της Κατερίνας Βενέρη - Σιούλη, αθλήτριας στίβου της Παναχαϊκής που ήταν η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Τα τελευταία επτά χρόνια η Γεωργία ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παρότι είναι γέννημα θρέμμα Πατρινή. Μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε πως δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού ενώ συμπλήρωσε: «Είναι μια μοναδική εμπειρία. Δεν τη ζει εύκολα κάποιος. Και ήμουν αποφασισμένη φέτος ότι θέλω να το κάνω».

Tags: