H Νικόλ Κυριακοπούλου στο Sportal: «Όταν φέρνεις μετάλλιο είσαι καλή, αλλιώς το άλογο πρέπει να το σκοτώσουμε»

Χριστίνα Βραχάλη 11:56 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 25.08.2023

Η Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, μιλά στο sportal για το μεγαλείο της μητρότητας, για την επιστροφή της στον πρωταθλητισμό ως μητέρα πλέον, για τον ηλικιακό ρατσισμό που αντιμετώπισε στον αθλητισμό.

Νικόλ Κυριακοπούλου. Η «βασίλισσα» των αιθέρων. Η πεισματάρα της στεριάς! Μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία του αθλήματος. Έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο κατέλαβε την 8η θέση. Έχει συλλογή μεταλλίων σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, πολλές διακρίσεις σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες αλλά και αμέτρητες νίκες σε πολλούς αγώνες Diamond League. 

Το μεγαλύτερό της επίτευγμα όμως ήρθε το 2017 με τον ερχομό της κόρης της, Λένιας. Έναν χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2018, κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στην ίδια τη φύση και εν μέσω αμφιβολιών από παράγοντες και «ειδήμονες» που την έστελναν να ...πλύνει πιάτα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Και συνεχίζει, κλείνοντας τα αυτιά της, στο δρόμο που οδηγεί στο Παρίσι…

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μιλά στο sportal για το μεγαλείο της μητρότητας, για την επιστροφή της στον πρωταθλητισμό ως μητέρα πλέον, για τον ηλικιακό ρατσισμό που αντιμετώπισε στον αθλητισμό όταν δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα, για την πολύτιμη και διαρκή υποστήριξη του συντρόφου της Ανδρέα Λιναρδάτου, αλλά και το μοναδικό συναίσθημα που νιώθει όταν η κόρη της Λένια βρίσκεται στην κερκίδα και της φωνάζει, «Μπράβο μαμά!».

Βασιλική Μιλλούση: «Ο Λευτέρης μου είπε: "Θες; Παμε!"»
ΣΠΟΡ

15:27 - 14.08.2023

Βασιλική Μιλλούση: «Ο Λευτέρης μου είπε: "Θες; Παμε!"»

Βασιλική Μιλλούση. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, μιλά στο sportal για τη συνειδητή επιλογή της μητρότητας, για την επιστροφή της στον πρωταθλητισμό και για την υποστήριξη του συζύγου της, και κορυφαίου Έλληνα αθλητή, Λευτέρη Πετρούνια σε αυτή της την απόφασή.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι το ζωντανό παράδειγμα πως η μητρότητα και ο πρωταθλητισμός μπορούν να συνδυαστούν, αρκεί να πιστέψεις στα όνειρά σου και να μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει τι να κάνεις.