Όλη η ιστορική βραδιά του Βασίλη Σπανούλη μέσα από την κάμερα του Sportal (vid)

Sportal newsroom 12:34 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 26.09.2023

Όλο το μπάσκετ της Ευρώπης είχε στραμμένο το βλέμμα του στο ΣΕΦ! Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, η ερυθρόλευκη φανέλα του Βασίλη Σπανούλη υψώθηκε στον ουρανό της έδρας του Ολυμπιακού και ήταν όλοι εκεί για να τον τιμήσουν και να τον χειροκροτήσουν.

H 17η Σεπτεμβρίου ήταν μια μέρα ιστορική για την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα. Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πάτησαν το πόδι τους στα παρκέ της Euroleague και όχι μόνο, ο Βασίλης Σπανούλης, είδε τον αριθμό 7 να παίρνει τη θέση του δίπλα στα τροπαια του Ολυμπιακοού, στην οροφή του ΣΕΦ.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ είχε φροντίσει εξ αρχής για μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη λάμψη, εκλεκτούς καλεσμένους και φυσικά συγκίνηση από την αρχή ως το τέλος της.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Kill Bill στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Κατ' αρχήν έχω να πω ότι ο Βασίλης είναι ο ζωντανός θρύλος του θρύλου. Είναι συγκινητικές οι στιγμές. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την υπέροχη βραδιά. Συγχαρητήρια στον Βασίλη για μια λαμπρή καριέρα. Ήταν ένα πρώτυπο για τους συμπαίκτες του. Έδινε το καλό παράδειγμα μέσα στους συμπαίκτες του, αλλά είναι και ένα πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά και αυτό δεν είναι εύκολο να το καταφέρει κάποιος, όπως δεν είναι εύκολο να καταφέρει αυτό που έκανε, να αλλάξει την ιστορία μιας ομάδας, όπως αυτή του Ολυμπιακού».

Ο Βασίλης Σπανούλης στη θρυλική βραδιά του ©Intime

Ο Σάσα Βεζένκοφ, που ήταν συμπαίκτης του θρυλικού γκαρντ στην ομάδα του Πειραιά, είπε: «Ένας τέτοιος αθλητής και ένας τέτοιος άνθρωπος αξίζει όλο αυτό το σεβασμό και όλη αυτή την πράξη, να ανεβαίνει η φανέλα του ψηλά και νομίζω ήταν μια μαγική βραδιά που την απόλαυσε ο ίδιος και όσοι ήμασταν εδώ».

Ο Πέρο Άντιτς, από την πλευρά του, τόνισε: «Είναι καταπληκτικός συμπαίκτης, καταπληκτικός πατέρας, καταπληκτικός σύζυγος. Είναι αδερφός για όλη μου τη ζωή. Είναι χαρούμενος και περήφανος που μοιραστήκαμε μαζί το παρκέ και που έπαιξα με την ίδια φανέλα με αυτόν».

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, που βρέθηκε στο«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Εύχομαι στον Βασίλη τα καλύτερα, την καλύτερη καριέρα σαν προπονητής. Πάντα είχα καλή σχέση μαζί του, γεμάτη σεβασμό από την πλευρά μου, από την ρωσική ομοσπονδία. Είναι ίνδαλμα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πάλι είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Το Sportal βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο και σας παρυοσιάζει όλα όσα έγιναν στην μεγάλη και λαμπερή βραδιά προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη.