Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης στο Sportal Guest: «Ήταν όνειρό μου να παίξω με το 7 στον Ολυμπιακό»

Πηνελόπη Παπαδήμου 11:01 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 09.02.2024

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης στο Sportal Guest. Ο διεθνής αθλητής χάντμπολ του Ολυμπιακού μίλησε για το ξεκίνημά του. το μέγεθος του Ολυμπιακού και τι θα άλλαζε αν του δινόταν η ευκαιρία να διοικήσει το άθλημα.

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης θα μπορούσε να είναι μπασκετμπολίστας. Με ύψος 194 εκατοστά ο Έλληνας αθλητής του χάντμπολ αγωνίζεται ως πίβοτ. Το αντίστοιχο «πεντάρι του μπάσκετ», όπως εξηγεί ο ίδιος.

Ο διεθνής αθλητής του Ολυμπιακού φιλοξενήθηκε στο Sportal Guest και τα είπε όλα. Ο 25χρονος αθλητής εξιστορεί το ταξίδι του στο άθλημα. Πώς ξεκίνησε να παίζει χάντμπολ και τι ήταν αυτό που τον έκανε να το διαλέξει ως παιδί.

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης είναι μαζί με τον Πέτρο Κανδύλα οι μοναδικοί αθλητές του Ολυμπιακού που παραμένουν στην ομάδα μέχρι και σήμερα μετά την επανασύσταση του τμήματος το 2017. Ο ίδιος εξηγεί στο Sportal Guest ότι είναι μεγάλη χαρά αλλά και ευθύνη του γεγονός αυτό.

© Intime

Δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από μικρός, ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης σημειώνει ότι ήταν ένα από τα όνειρά του να αγωνιστεί στην ομάδα του Πειραιά με τον αριθμό «7» στη φανέλα. Ο Έλληνας πιβότ εξήγησε στο Sportal Guest ότι το δίπολο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ δύσκολα θα σπάσει τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό χάντμπολ.

Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή η κόντρα θα ωθήσει και τις άλλες ομάδες να δυναμώσουν και να επενδύσουν στο άθλημα, όμως εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Handball premier δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά. Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ αλλά και ένα νταμπλ στην Κύπρο, όπου αγωνίστηκε για έξι μήνες με τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Ο Έλληνας αθλητής του Ολυμπιακού μίλησε στο Sportal Guest για την εμπειρία του με την Εθνική ομάδα στο Euro της Γερμανίας, όπου η «γαλανόλευκη» προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης είπε στο Sportal Guest ποια πράγματα θα άλλαζε στο ελληνικό χάντμπολ αν το διοικούσε ενώ υπήρξε και «πορτοκαλί» χροιά στην κουβέντα αφού παρακολουθεί αρκετά τη Euroleague και δεν παρέλειψε να δώσει τα προγνωστικά του για το φετινό Final Four.

Απολαύστε τον!