Με τρομερό τρίτο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός, 15-9 τον Υδραϊκό - Διπλό της Βουλιαγμένης
i

© Intime

Με τρομερό τρίτο οκτάλεπτο ο Παναθηναϊκός, 15-9 τον Υδραϊκό - Διπλό της Βουλιαγμένης

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 15-9 τον Υδραϊκό για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του ομίλου G1 της Α1 πόλο ανδρών.

Σπουδαία νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επικράτησε 15-9 του Υδραϊκού για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του ομίλου G1 της Α1 πόλο ανδρών. Με το τρίποντο αυτό το τριφύλλι έφτασε τους 29 βαθμούς, επτά περισσότερους από τον Υδραϊκό.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την ήττα του Περιστερίου από τον ΠΑΟΚ και προσπέρασε την ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Την επόμενη αγωνιστική το τριφύλλι θα παίξει στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο ματς και προηγήθηκε 5-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Ο Υδραϊκός, ωστόσο, είχε απάντηση για το 7-6 της δεύτερης περιόδου. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο τρίτο οκτάλεπτο όταν η ομάδα του Δημήτρη Μάζη, με επιμέρους 6-1, προσπέρασε με 13-7 και εξασφάλισε τη νίκη.

Για τον Παναθηναϊκό από τρία γκολ σημείωσαν ο Παπανικολάου, ο Χατζηγούλας και ο Αγκόρτσας. Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Λιαπάκης του Υδραϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 15-9

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-4, 6-1, 2-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου 3, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 1, Μπραΐμης 2, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 3, Δερμιτζάκης 1, Αγκόρτσας 3, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 1, Τακάτα, Γκαράνης, Χατζηκυριακάκης 1, Σουζούκι, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 2, Χατζηστεφάνου 1, Λιαπάκης 4, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος Χ., Μουρατίδης.

Η Βουλιαγμένη νίκησε τον Απόλλωνα στο Σεράφειο

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 16-11 του Απόλλωνα στο Σεράφειο για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του ομίλου G1 στην Α1 πόλο ανδρών. Με τη νίκη αυτή η ομάδα των νοτίων προαστίων έφτασε τους 48 βαθμούς και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Ο Απόλλωνας, από την άλλη έμεινε στους 37 και την τέταρτη θέση.

Το ματς είχε μεγάλη ένταση και διακοπές. Στο τελευταίο οκτάλεπτο με το σκορ στο 11-11 η Βουλιαγμένη πάτησε γκάζι και με πέντε διαδοχικά τέρματα πήρε τη νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης, έχοντας μια καταπληκτική δεύτερη περίοδο, προηγήθηκε 7-5 στο ημίχρονο. Στο 1:52 όμως από τη λήξη αποβλήθηκε ο τερματοφύλακάς του Γαλανόπουλος «για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών», όπως σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα και η αναμέτρηση διακόπηκε για πρώτη φορά (για τρία λεπτά). Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη αγωνίστηκε χωρίς τερματοφύλακα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης καθώς ο δεύτερος γκολκήπερ Βασίλης Καβουσανός είναι τραυματίας και αναγκαστικά χρίστηκε τερματοφύλακας ο Δημήτρης Τσιαβαλιάρης που υπερασπίστηκε την εστία. Δευτερόλεπτα αργότερα διακόπηκε εκ νέου ο αγώνας για πέντε λεπτά αυτή τη φορά «διότι οι φίλαθλοι είχαν κατέβει στα κάγκελα μπροστά στον αγωνιστικό χώρο». Ο γηπεδούχος προηγήθηκε και με +3 (8-5), η φιλοξενούμενη ομάδα ισοφάρισε 8-8 και μέχρι το 11-11 οι δυο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι χέρι.

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές αναφέρουν: «Στη δεύτερη περίοδο (1:52) αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Γαλανόπουλος του Απόλλωνα Σμύρνης για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών και ο αγώνας διακόπηκε για τρία λεπτά διότι δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 1:23 της δεύτερης περιόδου διακόπηκε ο αγώνας για πέντε λεπτά διότι οι φίλαθλοι είχαν κατέβει στα κάγκελα μπροστά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 4:39 της τρίτης περιόδου, οι φίλαθλοι του Απόλλωνα έβριζαν εν χορώ τον διαιτητή Σταυρίδη. Μετά τις συστάσεις που έγιναν στον έφορο Γ. Αγγελάκη, ο αγώνας συνεχίστηκε μετά τις προσπάθειές του ηρεμώντας τους φιλάθλους».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-16

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-3, 2-6, 2-5

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 4, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Τσαχειλίδης, Σολανάκης, Τσιαβαλιάρης, Τόττης 1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 5, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 5, Αλμύρας 2, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σπηλιόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Μπελέσης 1.