Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στην ΑΕΚ!

Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στην ΑΕΚ!

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:00 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 07.06.2024

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ από τη ΔΕΑΒ για όα συνέβησαν στον δεύτερο τελικό της Handball premier.

Η ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ τιμωρήθηκε από τη ΔΕΑΒ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Η τιμωρία αφορά όσα συνέβησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στον δεύτερο τελικό της Handball premier με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η Ένωση επικράτησε 25-23 και ισοφάρισε (1-1) τη σειρά των τελικών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από αυτή την τιμωρία, η ΑΕΚ θα δώσει τον τέταρτο τελικό της Handball premier κόντρα στον Ολυμπιακό χωρίς την παρουσία κόσμου.

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 13/6/2024 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών) για σοβαρά – εκτεταμένα επεισόδια (εκτόξευση πετρών, μαρμάρων, τούβλων, φιαλών με χλωρίνη προς τις αστυνομικές δυνάμεις – σοβαρές υλικές ζημιές στην αθλητική εγκατάσταση) που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη σε αυτό στις 6/6/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των Playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

2. Με την υπ’ αριθμό 23/2024 Πράξη της επιβλήθηκε, σε βάρος του αυτού ως άνω αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών), η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική Διοργάνωση μετέχει η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω ρίψης πλειάδας φιαλών νερού, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, προς τους αθλητές του φιλοξενούμενου σωματείου κατά τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν. 5085/2024», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Δεκαπέντε λεπτά αφότου ξεκίνησε ο δεύτερος τελικός του χάντμπολ, περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας και επιχείρησαν να μπουν σε αυτό χωρίς εισιτήρια.

Αφού τους αρνήθηκαν την είσοδο, λόγω πληρότητας του γηπέδου, προσπάθησαν βιαίως να εισέλθουν, προκαλώντας ζημιές από ρίψεις πετρών, μαρμάρων και μπουκαλιών, ενώ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που είχαν κλείσει την πρόσβαση στο γυμναστήριο.

Παράλληλα με τα επεισόδια εκτός γυμναστηρίου, οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν εντός αυτού εκσφενδόνισαν προς τους άνδρες της αστυνομικής διμοιρίας ξύλα, πέτρες, καρέκλες κ.α. Κάποιοι εξ αυτών ανέβηκαν στην ταράτσα του γηπέδου και πέταξαν προς τους αστυνομικούς μέχρι και έναν κάδο απορριμμάτων.

Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, για να διαλύσουν τους ταραξίες προς τη συμβολή των οδών Ν. Τρύπια και Αίνου.

Αυτό εξόργισε τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι δημιουργώντας πύρινα οδοφράγματα από κάδους απορριμμάτων. Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν έως τις 21:00, όταν και αποχώρησαν οι οπαδοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν φθορές σε εξοπλισμό των αστυνομικών (μία ασπίδα, ένα κράνος, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα), όπως και στο γυμναστήριο (τζάμια, πόρτες κτλ).

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους.