Δεύτερη στον κόσμο η Άννα Κορακάκη

Άννα Κορακάκη

i

© Intime

Δεύτερη στον κόσμο η Άννα Κορακάκη

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:47 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 17.08.2023

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 μέτρα πιστόλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού.

Η Άννα Κορακάκη απέδειξε σε μία ακόμη διοργάνωση ότι είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες σκοποβολής στον κόσμο. Η Ελληνίδα σκοπεύτρια με καταγωγή από τη Δράμα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού.

Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο για την Κορακάκη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το δεύτερο αργυρό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 238.3 βαθμούς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από την Κινέζα Ράνσιν Γιανγκ που συγκέντρωσε 239.8 βαθμούς.

Η Γιανγκ πήρε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Θυμίζουμε ότι η Άννα Κορακάκη έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό τη συμμετοχή της στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Η Σούε Λι από την Κίνα με 218.9 βαθμούς συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου. Οι Σάρα Φαμπιάν από την Ουγγαρία, η Του Τριν από το Βιετνάμ και η Μπόμι Κιμ από τη Νότια Κορέα πήραν τις υπόλοιπες τρεις από τις τέσσερις προκρίσεις που έδινε ο τελικός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Άννα Κορακάκη είχε περάσει στον τελικό με την καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 118 συμμετέχουσες. Στον προκριματικό του αγωνίσματος συμμετείχε και η Χριστίνα Μόσχη που κατέλαβε την 60ή θέση.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Πάντα είναι αφού μιλάμε για παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά τα κατάφερα κι ευχαριστώ τον Θεό γι' αυτό. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική, κάθε διοργάνωση είναι ιδιαίτερη. Είναι το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιο που κατακτάω. Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι τιμητικό για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον αδερφό μου που δεν κατάφερε να είναι εδώ γιατί αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας», ανάφερε στις δηλώσεις της η Άννα Κορακάκη.