Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος δίνουν ραντεβού με την ιστορία

Απόλλων Σμύρνης πόλο

i

© Intime

Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος δίνουν ραντεβού με την ιστορία

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:22 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Απόλλων Σμύρνης κι ο Πανιώνιος δίνουν δύο ξεχωριστές μάχες απόψε (22/03) για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Challenger Cup και Euro Cup αντίστοιχα.

Δύο ιστορικές ομάδες έχουν την τύχη απόψε να παλέψουν για μία θέση σε ευρωπαϊκό τελικό. Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται στις 20:00 στο Σεράφειο την Τενερίφη, για τον επαναληπτικό μεταξύ τους ημιτελικό, ενώ ο Πανιώνιος ταξιδεύει στην Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει την Βάσας στις 21:00.

Οι ομάδες της Σμύρνης έχουν αρχίσει να πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη κι η ανοδική πορεία τους φαίνεται χρόνο με το χρόνο. Ο Πανιώνιος έχει μια καλύτερη εμπειρία όσο αναφορά ευρωπαϊκούς τελικούς, καθώς έχει βρεθεί δύο φορές στο παρελθόν (2009,2011), χωρίς να μπορέσει να κατακτήσει κάποιον απ' τους δύο.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» ηττήθηκε στο τελευταίο λεπτό της πρώτης αναμέτρησης με 11-10 απ' την Τενερίφη για τα ημιτελικά του Challenge Cup. Με αυτό το τρόπο έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς μιας και το αποτέλεσμα του -1 είναι ανατρέψιμο. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη βρίσκεται τρίτη φέτος στο πρωτάθλημα πίσω από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη κι όπως όλα δείχνουν το νεανικό ρόστερ που έχει, θα απασχολήσει σίγουρα τα επόμενα χρόνια τους φίλους της υδατοσφαίρισης.

Απ' την άλλη ο Πανιώνιος, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στη πρώτη αναμέτρηση κόντρα στη Βάσας για τα ημιτελικά του Euro Cup με 9-8. Αν καταφέρει να πάρει τη νίκη θα αντιμετωπίσει στο τελικό τον νικητή απ' το ζευγάρι, Σαβόνα - Τριέστε. Η Σαβόνα είναι μια γνώριμη ομάδα στους «κυανέρυθρους», καθώς την αντιμετώπισαν στον δεύτερο χαμένο τελικό που έδωσαν το 2011.