Έφτασαν στην Ελλάδα οι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη με τα μετάλλια τους

Έφτασαν στην Ελλάδα οι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη με τα μετάλλια τους

Sportal newsroom 23:40 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 22.09.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφτασαν στην Ελλάδα, έπειτα από τις επιτυχίες που είχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφτασαν το βράδυ του Σαββάτου (26/8) στην Ελλάδα, μετά από τις επιτυχίες τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο που του έλειπε. Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερο άλμα στα 8,52 μέτρα που πέτυχε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Θυμίζουμε πως ο τελικός εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού ο Έλληνας αθλητής έκανε 8,50 στο πρώτο του άλμα, όσο και ο Πίνοκ. Ο Τζαμαϊκανός, όμως με δεύτερο καλύτερο άλμα στα 8,40 μέχρι την πέμπτη προσπάθεια, κρατούσε την πρώτη θέση. Στο φινάλε «μίλησε» ο Τεντόγλου που «πέταξε» στα 8,52 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Από την άλλη πλευρά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Ελληνίδα βαδίστρια ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου έναν περίπου χρόνο μετά τα δύο χρυσά που πήρε στο ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της άφιξης των δύο αθλητών, παρούσα ήταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Επίσης το «παρών» έδωσαν οι Γιάννης Βρούτσης (αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού) και Γιώργος Μαυρωτάς (γενικός γραμματέας Αθλητισμού).