Έξαλλος Γκινής έκανε ό,τι ο Τεντόγλου: «Εξέτασαν την φάση 20 λεπτά και μου στέρησαν το χρυσό»

Έξαλλος Γκινής έκανε ό,τι ο Τεντόγλου: «Εξέτασαν την φάση 20 λεπτά και μου στέρησαν το χρυσό»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:47 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 27.02.2023

Αιχμές κατά των κριτών που του στέρησαν τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι των ΗΠΑ, άφησε μέσω Instagram ο Αλέξανδρος Γκινής.

Ο Αλέξανδρος Γκινής έφτασε μία ανάσα από το να κάνει και πάλι το θαύμα του, αφού ο ίδιος ήταν ο ταχύτερος στο σλάλομ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στo Παλισέιντις Ταχόε των ΗΠΑ. Εντούτοις οι κριτές τελικά ακύρωσαν την προσπάθεια του 29χρονου Έλληνα σκιέρ και ο αντίπαλος του, Αλεξάντερ Όλσεν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Γκινής άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, αλλά του το στέρησε το VAR... μετά από 25 λεπτά εξέτασης
ΣΠΟΡ

11:32 - 27.02.2023

Ο Γκινής άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, αλλά του το στέρησε το VAR... μετά από 25 λεπτά εξέτασης

O Αλέξανδρος Γκινής ήταν ο ταχύτερος στο σλάλομ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στo Παλισέιντις Ταχόε των ΗΠΑ, αλλά μετά από 25λεπτη εξέταση του βίντεο οι κριτές ακύρωσαν τον Έλληνα σκιέρ.

Αυτό δεν άρεσε και πολύ στον Έλληνα αθλητή, ο οποίος μέσω Ιnstagram έσπευσε αφενός έσπευσε να συγχαρεί την ομάδα του και αφετέρου άφησε αιχμές για τους κριτές και την απόφαση τους

«Αχ το συναίσθημα που δεν υπήρξε ποτέ. Η πρώτη νίκη στο WC θα πρέπει να περιμένει. Μπορείς να νιώσεις 99 στις 100 φορές το στράντλ, όμως υπάρχει και αυτό το 1% που δεν είσαι σίγουρος. Είχα αγώνες στο παρελθόν στους οποίους αποχώρησα επειδή ένιωθα ότι είχα κάνει παράβαση, ενώ δεν είχα κάνει. Η δουλειά μου είναι να κάνω σκι, των προπονητών μου είναι να προπονούν και των κριτών να κρίνουν. 

Ακολούθησε η διαδικασία που πρέπει και αποδέχομαι την απόφαση τους. Εάν ήταν μία πασιφανής παράβαση θα είχε δοθεί άμεσα αντί για το 20λεπτο που κράτησε η εξέταση. Εάν θεωρείται πως είναι 100% στράντλ τότε η διοργάνωση θα επιθυμούσε να σας προσλάβει. Όπως και να 'χει δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος με το τι καταφέραμε εγώ και η ομάδα μου, μπροστά σε ένα κοινό που ένοιωσα οικείο. Ευχαριστώ πολύ», ανέφερε μέσω Instagram ο αθλητής.