Ο Γκινής άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, αλλά του το στέρησε το VAR... μετά από 25 λεπτά εξέτασης

Αλέξανδρος Γκινής

i

Αλέξανδρος Γκινής/ ©Sportal

Ο Γκινής άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, αλλά του το στέρησε το VAR... μετά από 25 λεπτά εξέτασης

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:32 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 27.02.2023

O Αλέξανδρος Γκινής ήταν ο ταχύτερος στο σλάλομ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στo Παλισέιντις Ταχόε των ΗΠΑ, αλλά μετά από 25λεπτη εξέταση του βίντεο οι κριτές ακύρωσαν τον Έλληνα σκιέρ.

Ο Αλέξανδρος Γκινής ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικός και ήταν μία ανάσα από το να κάνει και πάλι το θαύμα του. Για την ακρίβεια του έκανε ο 29χρονος Έλληνας σκιέρ αλλά του το χάλασε το VAR. 

Ο Γκινής θα έφθανε σε ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο στον αγώνα σλάλομ του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Παλισέιντις Ταχόε των ΗΠΑ, αλλά του το στέρησε η εξέταση της προσπάθειας του στο βίντεο. 

Ο Έλληνας σκιέρ με εξαιρετική κατάβαση, ολοκλήρωσε τον αγώνα 0,01 πιο γρήγορα από τον Αλεξάντερ Όλσεν. Η χαρά του Γκινή, όμως δεν κράτησε πολύ. Ο λόγος; Οι κριτές χρειάστηκαν 25 περίπου λεπτά εξέτασης για να δουν το πέρασμα του σε μια πόρτα.

Μετά από την εξέταση του βίντεο οι κριτές τελικά ακύρωσαν την προσπάθεια του 29χρονου Έλληνα σκιέρ και ο Νορβηγός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες εξ αιτίας της έντονης χιονόπτωσης και της χαμηλής ορατότητας.

Επισημαίνουμε ότι ο Φεβρουάριος ήταν φανταστικός μήνας για τον Αλέξανδρο Γκινή, καθώς έκανε τρομερά επιτεύγματα. Αρχικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις 4 Φεβρουαρίου σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου στο Σαμονί της Γαλλίας και δύο εβδομάδες αργότερα έγινε ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε μετάλλιο, ξανά το ασημένιο, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σουρσεβέλ της Γαλλίας.