Ο Γκινής στο Sportal για το ασημένιο μετάλλιο: «Το να αναδειχθείς δεύτερος καλύτερος στον κόσμο είναι… ουάου, ζω ένα όνειρο» (vids)
i

Αλέξανδρος Γκινής/©Photo by Tom Pennington/Getty Images/Ideal Images

Ο Γκινής στο Sportal για το ασημένιο μετάλλιο: «Το να αναδειχθείς δεύτερος καλύτερος στον κόσμο είναι… ουάου, ζω ένα όνειρο» (vids)

Κώστας Τόπας 11:49 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 05.09.2023

Ο Αλέξανδρος Γκινής μίλησε στο Sportal για την τεράστια επιτυχία του να αναδειχθεί δεύτερος στον τελικό του σλάλομ και να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, δύο εβδομάδες μετά το αντίστοιχο μετάλλιο που είχε κατακτήσει και σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Αλέξανδρο Γκινή, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στο Σαμονί της Γαλλίας, κατέκτησε ξανά μετάλλιο και συγκεκριμένα το ασημένιο!

Τη δική του ιστορία με χρυσά γράμματα συνεχίζει να γράφει ο Έλληνας σκιέρ Αλέξανδρος Γκινής, ολοκληρώνοντας με θριαμβευτικό τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας, αφού λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στο Σαμονί της Γαλλίας, κατέκτησε ξανά μετάλλιο και συγκεκριμένα ασημένιο, σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Αλέξανδρος Γκινής στο Sportal: «Στόχος το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23:20 - 07.02.2023

Ο Αλέξανδρος Γκινής στο Sportal: «Στόχος το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Ο 28χρονος σκιέρ διηγείται μέσω του Sportal το δύσκολο μονοπάτι, που χρειάστηκε να διαβεί, ώστε σήμερα να χαρίσει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι και βάζει πλέον στόχο το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μάλιστα, η επίδοση του αποκτάει μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει υποβληθεί σε συνολικά έξι σοβαρά χειρουργεία, κάτι που επεσήμανε στο Sportal πριν από μερικές εβδομάδες.

Η εκκίνηση του «AJ Ginnis» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι ήταν εξαιρετική, κερδίζοντας ξανά το χειροκρότημα όλων για την προσπάθειά του, μιας και στην πρώτη κατάβαση ξεκίνησε από την 24η θέση και κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη. Για μόλις 0,13 εκατοστά του δευτερολέπτου δεν κατάφερε στο πρώτο run να καταλάβει την πρώτη θέση.

Μιλώντας στο Sportal, ο «AJ» μίλησε για τα συναισθήματά του αλλά και για το όνειρο που εκπλήρωσε, αφιερώνοντας την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην Ελλάδα.

«Ηταν ένα όνειρο. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Νόμιζα ότι μετά το Σαμονί τα συναισθήματά μου δεν ήταν ξανά τόσο έντονα. Κι όμως χθες το ξαναέζησα. Ηταν τρομερή εμπειρία», ανέφερε αρχικά στο Sportal για να συνεχίσει λέγοντας:

«Δεν περίμενα να κατακτήσω ακόμη ένα μετάλλιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν μου αρέσει όταν πηγαίνω σε αγώνες να σκέφτομαι το αποτέλεσμα. Εγώ με την ομάδα μου επικεντρωνόμαστε στο τι πρέπει να κάνουμε στον αγώνα και να είμαστε προετοιμασμένοι. Το τρελό για εμένα είναι ότι πριν δύο εβδομάδες ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο γίνεται κάθε δύο χρόνια. Το να κατακτήσεις έναν τέτοιο τίτλο και να αναδειχθείς δεύτερος καλύτερος στον κόσμο είναι… ουάου. Τρομερό πράγμα».

Οσον αφορά την διαδρομή του, ο Αλέξανδρος Γκινής τόνισε: «Στην πρώτη διαδρομή πήγα από την 24η θέση στην δεύτερη. Μετά όμως όλοι οι χρόνοι ήταν πάρα πολύ κοντά. Το ένα δευτερόλεπτο μπορεί να σε έβγαζε στην όγδοη ή την δέκατη θέση. Οπότε ήξερα ότι στην δεύτερη διαδρομή έπρεπε να τα δώσουμε όλα. Ηταν μια δύσκολη αποστολή. Ωστόσο, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Η πίστα ήταν δύσκολη κι έσπασε λίγο. Αν μου έλεγες να το κάνω ξανά σε αυτή την πίστα θα σου έλεγα με τίποτα».

Για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πριν τον αγώνα μου είχαν πει ότι άμα μπορέσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο, θα είναι το πρώτο για την Ελλάδα σε χειμερινό Ολυμπιακό Σπορ, σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε ήταν πολύ σωστό για εμένα να το αφιερώσω στην Ελλάδα».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Γκινής μίλησε για τον επόμενο αγώνα αλλά και για την επιστροφή στην Ελλάδα για τους Πανελλήνιους: «Τώρα ταξιδεύω στην Αμερική. Εχουμε ακόμη δύο αγώνες Παγκόσμιου Κυπέλλου πριν το φινάλε και μετά έρχομαι στην Ελλάδα, τέλη Μαρτίου για τους Πανελλήνιους».