Ηττήθηκε από την Ουγγαρία η Εθνική γυναικών και πάει για την έβδομη θέση

Ηττήθηκε από την Ουγγαρία η Εθνική γυναικών και πάει για την έβδομη θέση

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:31 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 10-9 από την Ουγγαρία και θα κυνηγήσει την έβδομη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 10-9 από την Ουγγαρία στον πρώτο αγώνα κατάταξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Η «γαλανόλευκη», λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό της από την Αυστραλία, θα κυνηγήσει την έβδομη θέση στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά στον τελευταίο της αγώνα στη διοργάνωση της Φουκουόκα. Η Ουγγαρία θα παίξει για την πέμπτη θέση κόντρα στις ΗΠΑ.

Η Φάραγκο άνοιξε το σκορ για την Ουγγαρία στο ξεκίνημα του αγώνα με την Ελευθεριάδου να φέρνει το ματς στα ίσα. Η ομάδα του Ατίλα Μπίρο πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τη Μαχιέ για το 1-2 της πρώτης περιόδου.

Η Νίνου, με πολύ ωραίο γκολ από την περιφέρεια, έκανε το 2-2 για την Ελλάδα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Γκάρντα έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ουγγαρία με το σκηνικό να επαναλαμβάνεται διαρκώς. Η Ουγγαρία έφτασε για πρώτη φορά στο +2 (3-5) στο τρίτο οκτάλεπτο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Κέστελι.

Η «γαλανόλευκη», όμως είχε και πάλι απάντηση και ισοφάρισε γρήγορα με την Ελευθερία Πλευρίτου και τη Μυριοκεφαλιτάκη. Η Γκάρντα έδωσε και πάλι τα ηνία του αγώνα στην Ουγγαρία. Οι Μαγυάρες προηγήθηκαν ξανά με δύο γκολ (7-9) με την Κέστελι στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.

Η Ξενάκη με το πρώτο της τέρμα στο ματς μείωσε στο γκολ για την Ελλάδα αλλά η Γκάρντα διαμόρφωσε το 10-8 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς για την ομάδα του Ατίλα Μπίτι. Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα ήταν να μειώσει σε 10-9 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε δει το έργο και φρόντισε να το αλλάξει

Ο Γιοβάνοβιτς είχε δει το έργο και φρόντισε να το αλλάξει

Ο Παναθηναϊκός πέρασε «αέρα» από το Κόζιτσε και έκανε άλμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Champions League. Σημαντικότερο ωστόσο για τους «πράσινους» είναι το γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς δεν έμεινε στην συνταγή της περσινής σεζόν. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9-10

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 4-5, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Φουντωτού, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Τριχά, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Μάγκιαρι, Ζίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι 1, Μαχιέ 1, Πάρκες, Ματέ, Κέζελι 3, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα, Φάραγκο 2, Γκάρντα 3, Νέζμελι.

Tags: