Κέρδισε τη Σερβία και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική εφήβων

Εθνική εφήβων

i

©PrtScr

Κέρδισε τη Σερβία και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική εφήβων

Κώστας Τσιακλής 22:41 - 14.08.2023

Η Εθνική εφήβων πόλο επικράτησε με 9-8 της Σερβίας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διαπρέπει στο χώρο του πόλο αφού η Εθνική εφήβων επικράτησε με 9-8 της Σερβίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τουρκία. 

Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου με 3-1. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα καλύτερα στη δεύτερη περίοδο αφού η «γαλανόλευκη» πέτυχε άλλα τρία τέρματα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-1. Στη συνέχεια οι Σέρβοι πήραν τα πάνω τους και πήραν τρεις σερί πόντους κάνοντας το 6-4. Τελικά το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 7-5 υπέρ της Ελλάδας.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το παιχνίδι και έκανε το 9-5 με τέρματα των Ζερβουδάκη και Καπράγκου. Οι Σέρβοι δεν το έβαλαν κάτω και επέστρεψαν στο 9-8 και μάλιστα εκδήλωσαν και μια τελευταία επίθεση. Τελικά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και έτσι η Εθνική εφήβων ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3 (9-8)

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης (2 γκολ), Κόκκινος (1 γκολ), Καρατζάς (2 γκολ), Καπράγκος (1 γκολ), Λασκαρίδης (2 γκολ), Ζερβουδάκης (1 γκολ), Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντιρόγκα, Νοβάκοβιτς (1 γκολ), Ισίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς (3 γκολ), Λάζιτς, Κόζιτς, Αντάμοβιτς (2 γκολ), Μπόσκοβιτς (1 γκολ), Κρίστιτς (1 γκολ), Ντίμιτς, Σάβιτς.