Η Εθνική πόλο ανδρών μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της
i

© Intime

Η Εθνική πόλο ανδρών μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της

Πηνελόπη Παπαδήμου 08:37 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αντιμετωπίζει τη Σερβία (11:00) στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Την πρόκρισή της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα διεκδικεί η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τη Σερβία στα ημιτελικά της διοργάνωσης και με νίκη όχι μόνο εξασφαλίζει ένα μετάλλιο αλλά «σφραγίζει» και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του που δεν έχουν ήττα στη διοργάνωση μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα έχει νικήσει κατά σειρά την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Καζακστάν καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο. Στα προημιτελικά η «γαλανόλευκη» επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβουνίου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία ηττήθηκε από την Ισπανία στον τέταρτο όμιλο, αποτέλεσμα που την έφερε στη δεύτερη θέση αφού στη συνέχεια νίκησε τη Νότια Αφρική και το Μαυροβούνιο. Οι Σέρβοι νίκησαν εύκολα την Ιαπωνία και στα προημιτελικά επιβλήθηκαν στα πέναλτι της Ιταλίας.

«Προτιμώ την Ελλάδα όπως σήμερα (σ.σ Τρίτη) και λίγο καλύτερη. Αυτή είναι η προτίμησή μου», είχε πει ο Θοδωρής Βλάχος μετά τον νικηφόρα προημιτελικό με τους Μαυροβούνιους. Η Ελλάδα είχε αντιμετωπίσει τη Σερβία στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο και ηττήθηκε με 13-10 ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ωστόσο, η Σερβία δεν είναι η ίδια ομάδα που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τότε. Οι Φίλιπ Φιλίποβιτς, Άντριγια Πρλαΐνοβιτς, Ντούσκο Πιέτλοβιτς, Μίλαν Άλεκσιτς, Στέφαν Μίτροβιτς και Γκόικο Πιέτλοβιτς αποσύρθηκαν από την Εθνική ομάδα ενώ ο Ούρος Στεφάνοβιτς ανέλαβε τα ηνία αντί του Ντέγιαν Σάβιτς.

Η Σερβία δεν έχει στο ρόστερ και τον σούπερ σταρ Ντούσαν Μάντιτς που είναι σε κόντρα με την ομοσπονδία. Παραμένει, ωστόσο, μία παραδοσιακή σχολή και με άγνοια κινδύνου αφού (θεωρητικά) είναι μία νέα ομάδα.

Η ελληνική ομάδα έχει απέναντί της και την παράδοση. Η Ελλάδα έχει πέντε χαμένους ημιτελικούς σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετράει μόνο ήττες από τους Σέρβους στις τέσσερις φορές που οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στη διοργάνωση, αφού έχει ο διαχωρισμός με το Μαυροβούνιο. Συνολικά, σε 35 αγώνες με τη Σερβία, η Ελλάδα μετράει επτά νίκες, 3 ισοπαλίες και 25 ήττες.

Δεν παίρνει τον Μπο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, αλλά τον MVP του Βερολίνου

Δεν παίρνει τον Μπο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, αλλά τον MVP του Βερολίνου

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ τρίβει τα μάτια του με τις κινήσεις που κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο Εργκίν Αταμάν ετοιμάζει μια ομάδα που θέλει να βρεθεί στο Βερολίνο την ερχόμενη άνοιξη.

Ο ημιτελικός της Ελλάδας με τη Σερβία θα γίνει στις 11 το πρωί  και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3. Στον άλλον ημιτελικό, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία κοντράρει με την Ουγγαρία.