Πρόκριση στα προημιτελικά για την Εθνική Εφήβων

Πρόκριση στα προημιτελικά για την Εθνική Εφήβων

Η Εθνική ομάδα πόλο εφήβων αναδείχθηκε ισόπαλη (12-12) με την Ιταλία και προκρίθηκε στην οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ως πρώτη του δεύτερου ομίλου.

Η Εθνική ομάδα πόλο εφήβων προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μανίσα. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα αναδείχθηκε ισόπαλη (12-12) με την Ιταλία, κατέλαβε την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και πήρε την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα. Η Ελλάδα πέτυχε τον πρώτο της στόχο στη διοργάνωση και πλέον βάζει πλώρη για ακόμη ψηλότερα και γιατί όχι για το βάθρο της διοργάνωσης. 

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ και με τους Ιταλούς να παίρνουν προβάδισμα με 8-6 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Οι Έλληνες διεθνείς δεν κατέθεσαν τα όπλα και ισοφάρισαν 8-8 με γκολ του Καρατζά στον παίκτη παραπάνω και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κόκκινου.

Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα συνέχισαν να είναι επιθετικοί και προσπέρασαν με 10-8 με Ζερβουδάκη και Λυκούδη. Η Ιταλία είχε αντίδραση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και ισοφάρισε. Για την Ελλάδα τέσσερα γκολ σημείωσε ο Λυκούδης. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 12-12

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-4, 4-1, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 2, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης, Ζερβουδάκης 2, Χωματάς, Μαραγκουδάκης, Σιαμάς 1, Μπέλεσης Γιαννάτος, Μαυριόπουλος.

Η Εθνική μας έχει ρεπό την Παρασκευή και θα παίξει πλέον το Σάββατο (12/8) στις 16:30, στον προημιτελικό, κόντρα στον νικητή του αυριανού χιαστί Κροατία - Τουρκία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ:

1. ΕΛΛΑΔΑ 7

2. Σερβία 6

3. Ιταλία 4

4. Ολλανδία 0