Αναχώρησε για το Ντουμπάι η Εθνική ανδρών
i

© hellaswaterpolo/instagram

Αναχώρησε για το Ντουμπάι η Εθνική ανδρών

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αναχώρησε το πρωί της Τρίτης για το Ντουμπάι, όπου θα κάνει κοινή προετοιμασία με την Ιταλία και την Κροατία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα έχει ξεκινήσει. Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (30/1) για το Ντουμπάι, όπου θα πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με την Ιταλία και την Κροατία.

Από εκεί, η «γαλανόλευκη» θα πετάξει για την Ντόχα, όπου θα γίνει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Φουκουόκα το καλοκαίρι του 2023.

Τότε, είχε εξασφαλίσει και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Οι 15 εκλεκτοί του Θοδωρή Βλάχου για το παγκόσμιο της Ντόχα είναι οι:

Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Παπανικολάου, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Γιάννης Αλαφραγκής, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Στάθης Καλογερόπουλος.

Το νέο πρόσωπο της αποστολή σε σχέση με το ευρωπαϊκό της Κροατίας είναι ο φουνταριστός Νίκος Παπανικολάου. Από τη 15άδα απουσιάζει ο Γιώργος Δερβίσης που έσπασε το χέρι του. 

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου (ημέρα Δευτέρα) με αντίπαλο την Κίνα. Ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας. Δύο ημέρες αργότερα (Τετάρτη 7/2), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναμετρηθεί με τη Βραζιλία, στις 9.30 το πρωϊ (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση με το ματς κόντρα στη Γαλλία (Παρασκευή 9/2) στις 18.00 ώρα Ελλάδας.