Ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής πόλο ανδρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα
i

© Intime

Ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής πόλο ανδρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Sportal newsroom 21:01 - 19.01.2024

Με 20 πολίστες θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Από το Δημοτικό κολυμβητήριο Σεράφειο της Αθήνας, την Κυριακή (21/1) αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ντόχα τον άλλο μήνα (2-18/2).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος κάλεσε για τις 17.30, τους εξής 20 διεθνείς πολίστες: Γιάννη Φουντούλη, Ντίνο Γενηδουνιά, Μάνο Ζερδεβά, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Γιάννη Αλαφραγκή, Νίκο Γκίλλα, Γιώργο Δερβίση, Δημήτρη Νικολαϊδη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Στάθη Καλογερόπουλο, Αριστείδη Χαλυβόπουλο, Παναγιώτη Τζωρτζάτο (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Κώστα Γκιουβέτση, Νίκο Λιμαράκη (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βαγγέλη Πούρο (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Μανώλη Σολανάκη (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Νίκο Παπανικολάου (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Άγγελο Βλαχόπουλος, Δημήτρη Σκουμπάκη (NOVI BEOGRANT), Στέλιο Αργυρόπουλο (ΦΕΡΕΝΣΒΑΡΟΣ), Κώστα Κάκαρη (Προ Ρέκο).

Σημειώνεται ότι στις 19.00 την ίδια ημέρα και στο ίδιο κολυμβητήριο θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας των διεθνών μας την ομάδα του Λιμενικού Σώματος

Θυμίζουμε ότι η Εθνική ανδρών κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο του παγκόσμιου της Ντόχα με αντιπάλους τη Βραζιλία, την Κίνα και τη Γαλλία.

Αναλυτικά οι όμιλοι των ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Ν. Αφρική, Ισπανία, Κροατία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Μαυροβούνιο, Ιαπωνία, ΗΠΑ

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Καζακστάν, Ουγγαρία, Ιταλία, Ουγγαρία

Το πρόγραμμα της Εθνικής πόλο ανδρών

5 Φεβρουαρίου

Κίνα - Ελλάδα

7 Φεβρουαρίου

Ελλάδα - Βραζιλία

9 Φεβρουαρίου

Ελλάδα - Γαλλία

Η Εθνική πόλο ανδρών κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Στο τέλος δεν είναι τι θέλεις, αλλά τι αξίζεις και σε αυτό το τουρνουά δε νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από την 5η θέση. Στα κρίσιμα παιχνίδια και στο ξεκίνημα πράγματι ήμασταν μια άλλη ομάδα, αλλά το ότι παρουσιάσαμε ένα πρόσωπο πολύ βελτιωμένο σε δυο παιχνίδια που θα μπορούσε να μην ανταποκριθούν οι παίκτες, σημαίνει ότι δε χάσαμε πολλά από τα χαρακτηριστικά μας. Σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες μπορούμε να αρχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Να διορθώσουμε πάρα πολλά, να βάλουμε το «εγώ» μας κάτω από την ομάδα, γιατί εδώ ήρθαμε διαφορετικά. Και όλοι μαζί ενωμένοι, νομίζω ότι αυτή η εθνική ομάδα θα βρει τον δρόμο της», δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος για την πορεία της «γαλανόλευκης».