Η Εθνική πόλο γυναικών επιστρέφει στην τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια

Η Εθνική πόλο γυναικών επιστρέφει στην τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε την Ιταλία και θα αγωνιστεί σε ημιτελικά παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2011.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θριάμβευσε κόντρα στην Ιταλία στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελλάδα νίκησε 14-12 την ομάδα του Κάρλο Σίλιπο και προκρίθηκε στην τετράδα της διοργάνωσης της Ντόχα.

Είναι μία ακόμη μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έναν περίπου μήνα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και την Ολυμπιακή πρόκριση. Η Ελλάδα θα παίξει με την Ουγγαρία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η «γαλανόλευκη» θα παίξει στην τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε το 2009 και τη διοργάνωση της Ρώμης, όπου η Ελλάδα κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση.

Δύο χρόνια αργότερα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης η Εθνική πόλο γυναικών έκανε τεράστιες εμφανίσεις και προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Στον ημιτελικό η Ελλάδα - με τον Γιώργο Μορφέση στον πάγκο - νίκησε 14-11 την Ιταλία και έπαιξε κόντρα στην Κίνα στον τελικό.

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 9-8 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι ο συνδετικός κρίκος στις μεγάλες στιγμές της Εθνικής πόλο γυναικών.

Η πολύπειρη φουνταριστή, μάλιστα, το 2011 λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου είχε ψηφιστεί κορυφαία πολίστρια της Ευρώπης και του κόσμου.