Τα δάκρυα συγκίνησης και λύτρωσης των διεθνών μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες (gallery)
i

© European Aquatics

Τα δάκρυα συγκίνησης και λύτρωσης των διεθνών μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες (gallery)

Sportal newsroom 22:16 - 13.01.2024

Οι αθλήτριες της Εθνικής πόλο γυναικών ξέσπασαν σε λυγμούς μετά τη νίκη επί της Ιταλίας και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ήταν μία μεγάλη στιγμή. Ήταν μία μοναδική στιγμή. Όταν ήχησε η κόρνα στην πισίνα του Αϊντχόφεν οι Ελληνίδες διεθνείς γέμισαν με δάκρυα στα μάτια.

Η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε με 7-6 την Ιταλία στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ελλάδα εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες, για πρώτη φορά μετά το 2008 και τη διοργάνωση του Πεκίνου.

Οι φωτογραφίες της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι χαρακτηριστικές. Οι Ελληνίδες διεθνείς έχουν ξεσπάσει σε λυγμούς, τόσο όσες είναι μέσα στο νερό και όσες είναι στον πάγκο.

Είναι δάκρυα χαράς και δάκρυα λύτρωσης για μία Εθνική ομάδα που ήταν πάντα συνεπής στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά πάντα - τα τελευταία χρόνια - της ξέφευγε η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τώρα, το άγχος έφυγε και οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δίνουν ραντεβού στο Παρίσι το καλοκαίρι.