Δύσκολα θα χάσει το χρυσό ο Τεντόγλου, ευκαιρία για τον Καραλή

Τεντόγλου

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Δύσκολα θα χάσει το χρυσό ο Τεντόγλου, ευκαιρία για τον Καραλή

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:00 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 03.03.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει έτοιμος για ένα ακόμη μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η απουσία Ντουπλάντις στο επί κοντώ ανοίγει τον δρόμο για το βάθρο στον Καραλή.

Με μεγάλο σταρ τον Μίλτο Τεντόγλου ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη η Εθνική ομάδα στίβου. Ο Έλληνας αθλητής του μήκους στοχεύει στο τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος αθλητής στον κλειστό στίβο αυτή τη χρονιά. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι κατέχει την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8,41 μέτρα. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση που είχε σημειώσει (8,40) είχε ακυρωθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία, γεγονός που εξόργισε τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο αθλητής με καταγωγή από τα Γρεβενά, έχει ατομικό στα 8,60 μέτρα. Ο Τομπίας Μόντλερ με 8,19 φέτος και ο Χάιμε Γκέρα με 8,08 μέτρα είναι οι αθλητές που ακολουθούν τον Τεντόγλου όσον αφορά τις επιδόσεις φέτος. Ο Έλληνας άλτης, δύσκολα θα χάσει το χρυσό μετάλλιο, αφού όπως έδειξε έχει με ευκολία μεγάλα άλματα.

Η απουσία του Ντουπλάντις, ευκαιρία για τον Καραλή

Η απουσία του Μόντο Ντουπλάντις από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δημιουργεί έξτρα κίνητρο στους αθλητές του άλματος επί κοντώ. Ο Σουηδός, που κατέχει το Παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, δεν θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό κάνει το αγώνισμα ανοιχτό σε προγνωστικά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ουδείς από τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό κλειστού έχει περάσει φέτος τα έξι μέτρα. Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 5,86, που είχε σημειώσει πριν λίγες ημέρες στο ΣΕΦ, «παίζει» δυνατά για ένα μετάλλιο. Ο Νορβηγός Σόντρε Γκουτόρμσεν με άλμα στα 5,90 έχει την κορυφαία επίδοση για φέτος.

Εννέα αθλητές έχουν περάσει φέτος τα 5,80 μέτρα. Ουδείς μπορεί να υποτιμήσει τον Πιοτρ Λίσεκ, που έχει 5,72 φέτος αλλά είναι ο μόνος άλτης που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό και έχει ατομικό ρεκόρ πάνω από τα έξι μέτρα.

Τσιάμης για τελικό στο τριπλούν

Μία υπέρβαση κυνηγούν οι Έλληνες άλτες στο τριπλούν. Στο αγώνισμα συμμετέχουν ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Ανδρέας Πανταζής. Ο 41χρονος άλτης του Ολυμπιακού έχει φέτος 16,52 μέτρα και δείχνει ικανός για την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό. Σημειώνεται ότι το όριο πρόκρισης είναι στα 16,70 μέτρα.

Ο Ανδρέας Πανταζής με καλύτερη φετινή επίδοση στα 16,33 μέτρα και ο Νίκος Ανδρικόπουλος στα 16,27 μέτρα δεν έχουν πολλές ελπίδες διάκρισης. Ο Πορτογάλος Πέντρο Πικάρντο με καλύτερη φετινή επίδοση στα 17,12 είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ζόρικη η υπόθεση τελικός για τον Μέρλο στο ύψος

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τον Αντώνη Μέρλο στο ύψος. Ο αθλητής του ΠΑΟΚ έχει καλύτερο φετινό άλμα στα 2,17 μέτρα, επίδοση που είναι κάτω από το όριο πρόκρισης στον τελικό (2,26) του αγωνίσματος.

Η καλύτερη επίδοση του Μέρλου είναι στα 2,23 μέτρα και φαίνεται ότι παρόμοιο άλμα θα του δώσει την πρόκριση. Ο Ουκρανός Αντρίι Προτσένκο με άλμα στα 2,32 είναι ο κορυφαίος για φέτος.

Δύσκολα πράγματα για τους δρομείς

Ο Κώστας Δουβαλίδης ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν στον κλειστό στίβο. Ωστόσο, ένας τραυματισμός στον προσαγωγό έφερε τον Έλληνα σπρίντερ με καταγωγή από τη Δράμα αρκετά πίσω αγωνιστικά. Έχει 7.91 φέτος στα 60 μέτρα με εμπόδια και στην πέμπτη του διοργάνωση σε Ευρωπαϊκό κλειστού ευελπιστεί για το καλύτερο δυνατό.

Ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μέτρα θα κάνει ντεμπούτο σε τέτοια διοργάνωση. Ο Έλληνας αθλητής έχει 1.49.68 φετινό ρεκόρ και στόχος του είναι να τρέξει κοντά στα στάνταρ του. Έχει την 25η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους 30 αθλητές.

Δεύτερη συμμετοχή για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο στα 60 μέτρα. Ο σπίντερ του Ελευθέριου Βειζέλου έχει 6.74 φετινό ρεκόρ που ήταν η 35η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους 40 αθλητές που θα λάβουν μέρος στον προκριματικό.