Έτοιμη για ένα ακόμη μετάλλιο η Στεφανίδη

Κατερίνα Στεφανίδη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Έτοιμη για ένα ακόμη μετάλλιο η Στεφανίδη

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:32 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 03.03.2023

Η Κατερίνα Στεφανίδη κυνηγά το τρίτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί τη μεγαλύτερη σταθερά του ελληνικού στίβου τα τελευταία χρόνια. Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ έχει 4,72 φετινό ρεκόρ που είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. 

Η Στεφανίδη, ωστόσο, με το 4,91 έχει το καλύτερο ατομικό ρεκόρ. Η πολύπειρη αθλήτρια έχει δύο μετάλλια στη συλλογή της από προηγούμενες διοργανώσεις και θέλει να κατακτήσει ακόμη ένα. Είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων που ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση.

Στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ θα λάβει μέρος και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η άλτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2019 και έχει φετινό ρεκόρ τα 4,40 μέτρα.

Τα 4,65 μέτρα που είναι το όριο πρόκρισης για τον τελικό είναι μέσα στις δυνατότητές της. Η Τίνα Σουτέι με 4,82 είναι η κορυφαία για φέτος στον κλειστό στίβο ενώ η Βίλμα Μούρτο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου το Μόναχο.

Το «βάπτισμα του πυρός» στο Ευρωπαϊκό κλειστού θα λάβει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 60 μέτρα. Η νεότερη αθλήτρια (γεννημένη το 2003) της ελληνικής αποστολής με 7.30 φέτος θα κυνηγήσει ό,τι καλύτερο. Η Καμπούτζι από την Ελβετία με 7.03 δευτερόλεπτα είναι η καλύτερη για φέτος και μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στο ίδιο αγώνισμα θα λάβει μέρος και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η Ελληνίδα σπρίντερ με φετινό ρεκόρ 7.39 δευτερόλεπτα θα πρέπει να πετύχει κάτι καλύτερο για να πάρει την πρόκριση.

Με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά θα μπει στον προκριματικό των 400 μέτρων η Ειρήνη Βασιλείου. Η 32χρονη σπρίντερ έχει 53.46 φέτος και θα κυνηγήσει παρόμοια επίδοση. Στο αγώνισμα ξεχωρίζει η Φέμκε Μπολ, που πριν λίγες ημέρες κατέρριψε το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ της Γιάρμιλα Κρατοτσβίλοβα, που κρατούσε από το 1982. Η αθλήτρια από την Ολλανδία είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Την πρώτη κούρσα της για φέτος θα κάνει στο Ευρωπαϊκό κλειστού η Ανδριάνα Φέρρα. Η 34χρονη αθλήτρια θα μπει στην γραμμή εκκίνησης των 400 μέτρων με στόχο μία επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (53.94).

Έναν χρόνο κοντά στο ρεκόρ της (8.04) θέλει η Ελισάβετ Πεσιρίδου για να καταφέρει κάτι καλό. Η Ελληνίδα αθλητρία έχει φετινό ρεκόρ στα 8.12 στα 60 μέτρα με εμπόδια και θα λάβει μέρος για τρίτη φορά σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Στο ίδιο αγώνισμα θα λάβει μέρος και η Αναΐς Καραγιάννη, που θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση. Η αθλήτρια που ανήκει στην ΑΕΚ έχει φετινό ρεκόρ 8.18 δευτερόλεπτα. Η Ρίτα Χούρσκε από τη Φινλανδία είναι η κορυφαία για φέτος με 7.79 δευτερόλεπτα. Η Καμπούτζι από την Ελβετία με 7.81 δευτερόλεπτα ακολουθεί.

Τη 12η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στα 3000 μέτρα έχει η Αναστασία Μαρινάκου. Η Ελληνίδα δρομέας με 9:05.82 φετινό ρεκόρ μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της κορυφαίας δεκάδας. Η Γερμανίδα Κονστάντσε Κλόστερχαλφεν με 8:34.89 είναι η κορυφαία για φέτος.

Για δεύτερη φορά θα λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού η Σπυριδούλα Καρύδη. Η άλτρια που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι έχει 13,42 φετινό ρεκόρ. Η 21χρονη αθλήτρια μπορεί να βρει το άλμα του τελικού με το όριο πρόκρισης να είναι στα 14,10 μέτρα. Η Πατρίσια Μαμόνα από την Πορτογαλία με 14,41 είναι η κορυφαία για φέτος.