Με τρομερή ανατροπή και με buzzer beater του Παπαναστασίου η εθνική στους «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (vids)

Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών

i

PrtScr

Με τρομερή ανατροπή και με buzzer beater του Παπαναστασίου η εθνική στους «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (vids)

Sportal newsroom 09:09 - 21.07.2023

Επειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, έκανε την ανατροπή και με buzzer beater του Παπαναστασίου επικράτησε 15-14 των ΗΠΑ, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα κόντρα στις ΗΠΑ και βρέθηκαν να χάνουν με πέντε γκολ διαφορά στο ημίχρονο (9-4). Στο τέλος όμως κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να κατακτήσουν τη νίκη 15-14, χάρη στο buzzer beater του Παπαναστασίου.

Βέβαια, για να φτάσει η αναμέτρηση στο συγκεκριμένο σημείο η εθνική έπρεπε να ανεβάσει στροφές και να πραγματοποιήσει ένα τρομερό τέταρτο οκτάλεπτο όπου με επί μέρους 7-3 έκανε την ανατροπή. Το τέλος βρήκε νικήτρια τη «γαλανόλευκη» η οποία πήρε και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πλέον, η εθνική ομάδα περιμένει να δει τον επόμενό της αντίπαλο, ο οποίος θα προκύψει από χιαστί ματς ανάμεσα στο δεύτερο του τρίτου ομίλου και τον τρίτο του τέταρτου. Στον τέταρτο όμιλο η τρίτη θέση ανήκει στον Μαυροβούνιο, ενώ η δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο θα κριθεί μεταξύ Κροατίας και Ιαπωνίας, με τη νικήτρια ομάδα να τερματίζει δεύτερη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7

ΗΠΑ: Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος