Η μεγάλη βραδιά του Ερμή και όλου του βόλεϊ της Ηγουμενίτσας

Η μεγάλη βραδιά του Ερμή και όλου του βόλεϊ της Ηγουμενίτσας

Sportal newsroom 18:47 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 08.04.2024

Από την ειδικά διαμορφωμένη σκηνή παρέλασαν αρχικά οι πρώτες γενιές αθλητών και αθλητριών του Πρωτέα Ηγουμενίτσας αλλά και οι προπονητές τους.

Στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο Αλεξάνδρα Τσιάβου βρέθηκαν όλες οι γενιές που τίμησαν και τιμούν το βόλεϊ στην πόλη σε μια μοναδική και γεμάτη συναίσθημα συνάθροιση που επιβεβαίωσε ότι ο σπόρος του βόλεϊ σ’ αυτήν τη γωνιά της Δυτικής Ελλάδας έχει πλέον πολύ γερές ρίζες και μπορεί να ονειρεύεται για ακόμη μεγαλύτερες στιγμές και χαρές.

Αυτήν τη μαγική γιορτή που ετοίμασαν οι άνθρωποι του Ερμή, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού κ.Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Νεκτάριος Χαλβατζής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτης Νταής, ο δήμαρχος Σουλίου κ. Αθανάσιος Ντάνης, οι αντιδήμαρχοι Φιλιατών κ.Τσεβάς και κ.Μπάντιος, η πρόεδρος Π.Σ περιφέρειας Ηπείρου κ.Μπραϊμη, ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος,πρώην αθλητές-αθλήτριες του τμήματος βόλεϊ του Πρωτέα, πρώην και νυν αθλητές του Ερμή και πλήθος κόσμου που ήθελαν να ξαναθυμηθούν όλη την ιστορία του βόλεϊ στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Από την ειδικά διαμορφωμένη σκηνή παρέλασαν αρχικά οι πρώτες γενιές αθλητών και αθλητριών του Πρωτέα Ηγουμενίτσας αλλά και οι προπονητές τους.

Η συγκίνηση στα πρόσωπα όλων δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια αλλά προσπάθησε να την αποτυπώσει με τα λεγόμενα του ο κύριος Χριστόφορος Αποστόλου: «Ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση του Ερμή για αυτή την γιορτή και την τιμή που μας έκαναν. Μας έδωσαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί μετά από τόσα χρόνια και να θυμηθούμε τα παλιά και δείχνετε ότι δεν μας ξεχνάτε. Μέσα από το βόλεϊ φτιάξαμε φιλίες, φτιάξαμε σχέσεις ζωής και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα».

Για τους ανθρώπους του Ερμή ήταν (και πάντα θα είναι) οδηγός ο σεβασμός για τον κάθε άνθρωπο που έχει προσφέρει στο άθλημα, στην πόλη, στο, σύλλογο, αλλά και για τον αντίπαλο.

Έτσι λοιπόν στη μεγάλη γιορτή δεν ξεχάστηκαν εκείνοι που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας (Κωστής Φουσέκης, Φώτης Πάνου, Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος) και τιμήθηκε η μνήμη τους μέσω των συγγενικών τους προσώπων. Ταυτόχρονα βραβεύτηκαν και οι παράγοντες των ομάδων με τις οποίες κάθε βδομάδα τα τμήματα του συλλόγου βρίσκονται αντίπαλοι μέσα στα γήπεδα.

Στη συνέχεια της βραδιάς η σκυτάλη πέρασε στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν τιμήσει τη φανέλα του Ερμή από το 1994 και μετά.

Η αρχή έγινε με τις πρωταθλήτριες ομάδες των αγωνιστικών περιόδων 2010-2011, 2013-2014 και 2021 - 2022 καθώς και η φετινή ομάδα η οποία κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΣΠΕΔΕ και σε λίγες μέρες θα διεκδικήσει την άνοδο της στην Α2 κατηγορία.

Βραβεύτηκαν οι αθλήτριες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ερμή Ηγουμενίτσας αυτά τα 30 χρόνια αλλά και οι ομάδες των κοριτσιών Κ 16 και Κ 18 οι οποίες έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Επίσης τιμήθηκαν και οι αθλητές του beach volleyτο οποίο καλλιεργεί εδώ και λίγα χρόνια ο Ερμής και έχουν επιδείξει εξαιρετικές επιτυχίες τόσο στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.ΔΕ. όσο και σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τιμήθηκαν φυσικά και όλοι όσοι έχουν διατελέσει προπονητές του συλλόγου σ’ αυτές τις τρεις δεκαετίες.

Για να μπορέσει ο Ερμής να εξελιχθεί σε… αγγελιοφόρο του βόλεϊ στην Ηγουμενίτσα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η στήριξη φυσικών προσώπων αλλά και εταιρειών που βοήθησαν το σύλλογο. Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη γιορτή οι βραβεύσεις όλων αυτών που με την υλική και ηθική συμπαράσταση τους δίνουν το καύσιμο για να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα το σωματείο μας.

Η αρχή έγινε με τον κ. Βασίλη Πανταζή, ο οποίος είναι ο ιστορικός πρώτος πρόεδρος του συλλόγου που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του έχουν στηρίξει υλικά και ηθικά το σύλλογο.

Επίσης τιμητικές πλακέτες δόθηκαν και στους Νικόλα Κάτσιο, στους αδελφούς Μακρή, την Coffee Epirus-Κώστας Δρίτσος, Πέτρο Παρούση, Σπύρο Γούλα, Ηλία Ευθυμίου, Έλενα Ρόζου, Φρειδερίκη Κολιάκη.

Σ’ αυτή τη γιορτή – ταξίδι αναμνήσεων πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο μοναδικός αθλητής από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών.

Χειρουργήθηκε ο Ζουπάνης
ΒΟΛΕΙ

18:43 - 08.04.2024

Χειρουργήθηκε ο Ζουπάνης

Ο Νίκος Ζουπάνης πέρασε την πόρτα του χειρουργείου αφού υπέστη ρήξη στον αχίλλειο κατά τη διάρκεια του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών.

Αναφερόμαστε φυσικά στον Γρηγόρη Ρουσάκη, ο οποίος ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του από τον Ερμή πριν βρεθεί στη συνέχεια στον ΑΓΣ Ιωαννίνων στον Ηρακλή, στον ΠΑΟΚ, στον Πανελλήνιο και φυσικά στις εθνικές ομάδες βόλεϊ.

Ο νυν προπονητής της εθνικής ομάδας Κ 18 αγοριών τιμήθηκε αρχικά από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή για την τεράστια καριέρα του, με τον πρώτο πολίτη της πόλης να τον χρησιμοποιεί ως παράδειγμα για τη νεολαία εκθειάζοντας τον χαρακτήρα και το ήθος του.

Κι η βραδιά έκλεισε με τη δεύτερη βράβευση στον Γρηγόρη Ρουσάκη με μία έκπληξη καθώς την τιμητική πλακέτα που ετοίμασε ο Ερμής του την έδωσαν ο συμπαίκτης του στον θρυλικό ΑΓΣ Ιωαννίνων Παύλος Αποστόλου κι ο Πρεβεζιάνος παλαίμαχος διεθνής ακραίος Χρύσανθος Κυριαζής με τον οποίον ήταν επί σειρά ετών συμπαίκτες στις εθνικές ομάδες.

«Στην… εκκίνηση της εκδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου το μόνο που θυμάμαι από τα λόγια που είπα ήταν ότι έχω άγχος. Από τη στιγμή όμως που κάθισα στη θέση μου μέχρι και το φινάλε της βραδιάς ένιωθα μόνο περηφάνια!

Περηφάνια γιατί αυτό που ονειρευτήκαμε πριν από κάποιους μήνες εγώ και οι συνεργάτες μου ή για να το πω όπως το αισθάνομαι τα αδέρφια μου στη διοίκηση του Ερμή, ήταν όντως κάτι πολύ μεγάλο. Τόσο μεγάλο που ίσως ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν το φανταζόμασταν.

Κι όμως τα καταφέραμε και αποδείξαμε ότι μια παρέα όταν έχει μεράκι, θέληση και τη στήριξη των κατάλληλων ανθρώπων μπορεί να υλοποιήσει και το πιο τρελό όνειρο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ερμή Ηγουμενίτσας και της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας Άγγελος Μπάντιος και συμπλήρωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους επισήμους, τους αθλητές, τους προπονητές, τον απλό κόσμο της Ηγουμενίτσας που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας και… ταξίδεψε μαζί μας για δύο ώρες, ζώντας ξανά όλη την ιστορία του βόλεϊ στην πόλη μας.

Πρέπει όμως να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου που δουλέψαμε για αυτήν την μεγάλη γιορτή τους τελευταίους τέσσερις μήνες και να αναφερθώ ονομαστικά στον αντιπρόεδρο Άκη Πανταζή, τη γενική γραμματέα Αιμιλία Πέτσιου, τον ταμία Φίλιππο Μπούτρη και τον προπονητή του συλλόγου μας Γιάννη Βαμβέσο και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές.

Χωρίς αυτούς τίποτα απ’ όλα όσα ζήσαμε το βράδυ του Σαββάτου δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν!

Χρόνια Πολλά Ερμή και τα επόμενα 30 χρόνια να είναι μόνο επιτυχίες και χαρές»

Tags: