Ο Καραλής αποθεώθηκε από τους φίλους του στο «Ελ. Βενιζέλος» (vid & gallery)

Ο Καραλής αποθεώθηκε από τους φίλους του στο «Ελ. Βενιζέλος» (vid & gallery)

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:05 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 05.03.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής επέστρεψε από τη Γλασκόβη μετά την επιτυχία του και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν εντυπωσιακός στο τελικό του άλματος επί κοντό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε καταγράψει την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο που είναι το πρώτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε πως ο Έλληνας αθλητής είχε μια άκυρη προσπάθεια στα 5.55μ., όμως αποφάσισε να μην προσπαθήσει ξανά και ανέβασε τον πήχη στα 5.65μ. Πέρασε με τη δεύτερη το συγκεκριμένο ύψος, όπως και τον πήχη των 5.75μ που ακολούθησε.

Στη συνέχεια, ανέβασε κατά 10 εκατοστά τον πήχη και με αυτό το επιτυχημένο άλμα ανέβηκε σε βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του. Επιχείρησε μάλιστα ένα άλμα στα 5.90, όμως δεν τα κατάφερε και έκλεισε τον αγώνα του με δύο προσπάθειες στα 5,95μ., με το ίδιο αποτέλεσμα. Το επιτυχημένο πέρασμα στα 5.85 όμως ήταν αρκετό για να του χαρίσει την τρίτη θέση.

Μάλιστα ο Καραλής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (4/3) έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του οι οποίοι τον σήκωσαν στα χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί του από τη Γλασκόβη επέστρεψε και ο Δημήτρης Τσιάμης, ενώ το παρών έδωσε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.