Φετινό ρεκόρ και πέμπτη θέση για τη Στεφανίδη στο Diamond League του Λονδίνου

Κατερίνα Στεφανίδη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Φετινό ρεκόρ και πέμπτη θέση για τη Στεφανίδη στο Diamond League του Λονδίνου

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:38 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 23.07.2023

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Diamond League του Λονδίνου με άλμα στα 4,62 μέτρα.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στα άλμα επί κοντώ στο Diamond League του Λονδίνου. Η Ελληνίδα σημείωσε 4,62 μέτρα και κατέλαβε την πέμπτη θέση, βελτιώνοντας το 4,61 που σημείωσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,51 μ., ενώ πέρασε το 4,62 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,71 μ., ύψος το οποίο η αθλήτρια δεν κατάφερε να περάσει.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βίλμα Μούρτο με 4,80 μ. και δεύτερη η Κέιτ Μουν με το ίδιο ύψος. Τρίτη ήταν η Τίνα Σούτει με 4,71 μέτρα.

«Μια πετυχημένη και σταθερή σεζόν κλειστού τελειώνει εδώ. Ο ένας και μοναδικός στόχος επετεύχθη. Η αίσθηση μου με τα αγωνιστικά κοντάρια είναι καλύτερη από ότι ελπίζαμε όταν ξεκίνησε η σεζόν. Είμαι χαρούμενη και υγιής. Λίγες μέρες ξεκούρασης πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον ανοιχτό», σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το τέλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

«Είχα μια ανασφάλεια που αλλάξαμε κοντάρια στο 4,70 μέτρα, επίσης θα προτιμούσα να ήταν ανά πέντε εκατοστά ο πήχης μετά το 4,60 μ., όπως έγινε και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό», είχε σημειώσει στις δηλώσεις της μετά τον τελικό η Κατερίνα Στεφανίδη. Θυμίζουμε ότι ο άλτρια του Μιτς Κρίερ κατέλαβε την τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Μεγάλος στόχος της Κατερίνας Στεφανίδη δεν είναι άλλος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Η διοργάνωση της Βουδαπέστης ξεκινάει στις 19 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 27 του ίδιου μήνα.