Προετοιμασία στο Λιβίνιο για 12 κολυμβητές/τριες
i

© Γραφείο τύπου ΚΟΕ

Προετοιμασία στο Λιβίνιο για 12 κολυμβητές/τριες

Στο Λιβίνιο της Ιταλίας για προετοιμασία έχουν μεταβεί 12 Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες.

Στο Λιβίνιο της Ιταλίας έχουν μεταβεί 12 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Οι Έλληνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκεί μέρος της προετοιμασίας του εν όψει των σημαντικών αγώνων του καλοκαιριού.

Το Λιβίνιο είναι ιταλικός δήμος στην Επαρχία του Σόντριο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Βρίσκεται στις Άλπεις, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Είναι ένας από τους δήμους που θα φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026.

Οι αθλητές των Εθνικών ομάδων έχουν στρέψει το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι και βεβαίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στην Ιταλία έχουν μεταβεί οι Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Παπαστάμος, Βασίλης Σοφικίτης, Ελένη Κοντογεώργου, Άννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη, Δημήτρης Μάρκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κώστας Εγγλεζάκης, Δανιήλ Γιουρτζίδης, Άκης Κυνηγάκης, Κώστας Στάμου. Την αποστολή συνοδεύουν οι προπονητές, Παναγιώτης Βελέντζας, Τάσος Καράμπελας, Νίκος Φλεριανός, Γιώργος Δαμασιώτης, η φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη ενώ αρχηγός της είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΕ, Σπύρος Γιαννιώτης.

Το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας είναι μέσα στα βουνά. Παρέχει κάθε διευκόλυνση για την όσο το δυνατόν καλύτερη προπόνηση με αίθουσες αποθεραπείας, πισίνες, γυμναστήριο κτλ.

Στο συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο υπάρχει διάδρομος στον πρώτο όροφο με τις Ολυμπιακός δάδες από όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ρέπλικα από το 1896. Η «Αθήνα 2004» έχει το δικό της χώρο, με αντικείμενα που θυμίζουν στον επισκέπτη τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από έγιναν στην Ελλάδα.

Οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες στην κολύμβηση

Άννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα)

Απόστολος Χρήστου (100μ. ύπτιο)

Απόστολος Χρήστου (200μ. ύπτιο)

Απόστολος Σίσκος (200μ. ύπτιο)

Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο)

Στέργιος - Μάριος Μπίλας (50μ. ελεύθερο)

Ευάγγελος Μακρυγιάννης (100μ. ύπτιο)

Δημήτρης Μάρκος (800μ. ελεύθερο)

Εθνική ομάδα 4Χ100 ελεύθερο ανδρών

Εθνική ομάδα 4Χ200 ελεύθερο ανδρών

Εθνική ομάδα 4Χ100 μεικτή mixed