Τέταρτη θέση για την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς αγώνες - Έχασε το μετάλλιο για 0.1!

Άννα Κορακάκη

i

Άννα Κορακάκη/©Intime

Τέταρτη θέση για την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς αγώνες - Έχασε το μετάλλιο για 0.1!

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:01 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 22.06.2023

Η Άννα Κορακάκη κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Βρότσλαβ.

Η Άννα Κορακάκη κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πάλεψε μέχρι τέλους για το μετάλλιο αλλά έμεινε για λίγο εκτός βάθρου.

Η Άννα Κορακάκη επιβεβαίωσε, πάντως, ότι είναι από τις πλέον σταθερές αθλήτριες στο άθλημα της σκοποβολής. Εκτός από τις σημαντικές της διακρίσεις, η Ελληνίδα αθλήτρια έχει σταθερή παρουσία σε τελικούς τα τελευταία χρόνια.

Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με την καλύτερη βαθμολογία. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έλαβε 251,9 βαθμούς και έμεινε εκτός βάθρου. Η Ολένα Κόστεβιτς που ήρθε τρίτη συγκέντρωσε 252 βαθμούς. Η αθλήτρια από την Ουκρανία εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. 

Θυμίζουμε ότι η Άννα Κορακάκη έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη διοργάνωση του Παρισιού τόσο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι όσο και στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κλαούντια Μπρε από την Πολωνία. Η Γαλλίδα Καμίλ Γιεντρεζέφσκι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στον προκριματικό των 10 μέτρων αεροβόλου πιστολιού συμμετείχε και η Χριστίνα Μόσχη. Η νεαρή σκοποβόλος κατέλαβε την 29η θέση με 562 βαθμούς. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών έλαβε μέρος ο Διονύσης Κορακάκης. Ο Έλληνας αθλητής έμεινε στην 23η θέση με 573 βαθμούς.