Συγκλονίζει ο Μάκης Μίτας: «Είμαι άνεργος χρόνια - Ρισκάρω το μέλλον των παιδιών μου για τον πρωταθλητισμό» (vid)

Συγκλονίζει ο Μάκης Μίτας: «Είμαι άνεργος χρόνια - Ρισκάρω το μέλλον των παιδιών μου για τον πρωταθλητισμό» (vid)

Sportal newsroom 15:36 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 30.09.2023

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σκοποβολής στο αγώνισμα του σκητ, Μάκης Μίτας, μιλάει για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην αθλητική του πορεία αλλά και τον μεγάλο στόχο της διάκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Μάκης Μίτας έγραψε ιστορία για την ελληνική σκοποβολής πριν λίγο καιρό. Ο Έλληνας αθλητής, που ανήκει στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σκητ εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας αθλητής στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Ο έμπειρος Έλληνας αθλητής μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο Open για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στην αθλητική του πορεία. Όπως σημείωσε, είναι άνεργος ρισκάροντας το μέλλον των παιδιών του για να συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό.

«Όσο περνούν οι μέρες το συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο Μάκης Μίτας για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν λίγες ημέρες. «Το μόνο που άλλαξε; Επιβραβεύθηκα, είδα ότι η δουλειά που κάνω τόσα χρόνια αποδίδει», συμπλήρωσε ο Έλληνας αθλητής.

«Υπάρχει μία οπλοφοβία στην Ελλάδα, πράγμα για το οποίο λυπάμαι εγώ, οι συναθλητές μου και όλοι όσοι ασχολούνται με τη σκοποβολή», παραδέχθηκε ο Μάκης Μίτας. «Είναι ένα άθλημα πάρα πολύ υγιές και ακίνδυνο. Δεν έχει γίνει ατύχημα ποτέ γιατί μαθαίνουμε να σεβόμαστε τους κανόνες ασφαλείας», διευκρίνισε ο 38χρονος σκοποβόλος.

Ο Μάκης Μίτας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την επιβίωσή του. «Είμαι 38 χρονών και είμαι άνεργος. Δεν έχω ένσημα, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνω, με δύο παιδιά που έχω. Στην ουσία ρισκάρω πάρα πολύ για το αύριο. Εύχομαι μετά από αυτή τη διάκριση, γιατί μία τεράστια διάκριση για τη χώρα και για τη σκοποβολή, να αλλάξει κάτι στη ζωή μου», σημείωσε ο Έλληνας αθλητής.

Όπως είπε ο Έλληνας αθλητής, έχει υψηλούς στόχος για τους Ολυμπιακούς αγώνες που έρχονται. «Από τη στιγμή που κερδίζεις ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, μπορείς να κερδίσεις τον οποιοδήποτε αγώνα. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τίτλος και το βάρος, Πλέον είμαι αρκετά έμπειρος γιατί έχω συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς αγώνες, σε άλλους δύο ο προπονητής μου γιατί συνδυάζεται αυτό και πηγαίνουμε την καλύτερη ψυχολογία», τόνισε ο Μάκης Μίτας.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Σπύρο Καπράλο και την ομοσπονδία μου. Μας παρέχουν μία οικονομική βοήθεια με την οποία και ρίχνουμε, μπορούμε και ζούμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποιους χορηγούς, όπως υπάρχουν στον στίβο και σε άλλα αθλήματα. Εύχομαι να αλλάξει αυτό», κατέληξε ο Έλληνας αθλητής για την οικονομική βοήθεια που έχει.