Η στιγμή της απονομής του ασημένιου μεταλλίου στον Ανδρικόπουλο (vid)

Νίκος Ανδρικόπουλος

i

Νίκος Ανδρικόπουλος/PrtScr

Η στιγμή της απονομής του ασημένιου μεταλλίου στον Ανδρικόπουλο (vid)

Κώστας Τόπας 11:30 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 04.03.2023

Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Ανδρικόπουλος μετά το άλμα του στα 16,58 μέτρα στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού στίβου που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη κι έκανε φετινό ρεκόρ στο τριπλούν. Μάλιστα, ο Έλληνας άλτης ξεπέρασε τον εαυτό του σημειώνοντας φετινό ρεκόρ και με άλμα στα 16,58 μέτρα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αυτό είναι το 35ο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρικόπουλος συμμετείχε για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μετά το 2021 στο Τόρουν.

Η τελική κατάταξη του τριπλούν ανδρών:

1.Πιτσάρδο (Πορτογαλία) 17.60μ.
2.Ανδρικόπουλος 16.58μ.
3.Χεζ (Γερμανία) 16.54μ
4.Περέιρα (Πορτογαλία) 16.51μ.
5.Μπαμπάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 16.50μ.
6.Μπόκι (Ιταλία) 16.39μ.
7.Τσιάμης 16.39μ.
8.Καμποαρέ (Γαλλία) 16.11μ.
9.Τσακίρ (Τουρκία) 16.02μ.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρικόπουλος που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
ΣΤΙΒΟΣ

23:15 - 03.03.2023

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρικόπουλος που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος με άλμα στα 16,58 μέτρα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ποιος είναι ο Έλληνας άλτης του τριπλούν.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα βρει τον εαυτό μου και ένιωθα σιγουριά. Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας. 

Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς να το πετύχεις καθημερινά πιστεύω πως έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι. Πολύ χαρούμενος, γιατί έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήρθε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είχα κι εγώ τις δύσκολες στιγμές μου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι για να συνεχίσω. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ανήκει στον σύλλογο Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς με έδρα την Παλλήνη.