O Θοδωρής Ιακωβίδης στο Sportal: «Αν πας κόντρα σε παράγοντες... έχεις τελειώσει»

Χριστίνα Βραχάλη 21:01 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 29.06.2023

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης τα «σπάει» στο Sportal! Τα βάζει με το «τέρας» του παραγοντισμού κι όχι μόνο και λέει όλα αυτά που θα θέλαμε να ακούσουμε από έναν πραγματικό πρωταθλητή.

Αν τον δεις στο δρόμο, ή τύχει να βρεθείτε σε κοινή παρέα σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς δεν θα είναι πως αυτός ο τύπος είναι πρωταθλητής άρσης βαρών. Θα πεις όμως σίγουρα πως είναι ένας τύπος ικανός για όλα. Όχι γιατί σηκώνει 200 κιλά στην καθισιά του, όχι. 

Αλλά γιατί έχει το θάρρος να εκφράζει τα συναισθήματά του δημόσια, γιατί μπορεί να σε κοιτάει κατάματα και να σου λέει την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή δε σ’ αρέσει. Και γιατί, ενώ φαντάζει σούπερ ήρωας, τα πόδια του πατούν γερά στη γη. Το κεφάλι του όμως κοιτά πάντα ψηλά.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μας υποδέχεται στο χώρο του, στο γυμναστήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και μας μιλά για την ημέρα που επέλεξε πως η αγάπη του θα είναι τα «καθημερινά» βάρη, για τη συνεχή και μοναχική πάλη του με τα παραγοντικά «τέρατα», για τη στιγμή της αναγκαστικής απόφασης να αποχωρήσει πρόωρα από την ενεργό δράση μετά τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το εμψυχωτικό και ανθρώπινο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την άλλη όχθη του Ατλαντικού όταν αυτό αποτελούσε «επιτακτική ανάγκη», και για την αγάπη του κόσμου που του «επέτρεψε» να συνεχίσει το όνειρό του.

Η συνέντευξη του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Sportal:

Tags: