Χειρουργήθηκε η Ρόχας και χάνει τους Ολυμπιακούς αγώνες!
i

© Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Χειρουργήθηκε η Ρόχας και χάνει τους Ολυμπιακούς αγώνες!

Μία πολύ μεγάλη απουσία θα έχει ο στίβος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού αφού η Γιούλιμαρ Ρόχας δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο.

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε η Γιούλιμαρ Ρόχας. Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα, χρυσή Ολυμπιονίκης στο τριπλούν στη διοργάνωση του Τόκιο, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Παρίσι λόγω προβλήματος τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.

Η Γιούλιμαρ Ρόχας απείχε από τους αγώνες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το ακριβές χρονικό διάστημα της απουσίας της 28χρονης αθλήτριας παραμένει άγνωστο.

«Στη χώρα μου, τη Βενεζουέλα, στην οικογένεια του ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος, ιδιαίτερα στους οπαδούς μου. Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Με πολύ πόνο και θλίψη θέλω να σας πω ότι κατά την προπόνηση στο άλμα είχα έντονο πόνο που μεταφράστηκε σε τραυματισμό στον αριστερό αχίλλειο τένοντα. Η καρδιά μου είναι επίσης ραγισμένη και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν μπορώ να σας εκπροσωπήσω στο Παρίσι 2024.

Σήμερα αναρρώνω ήδη μετά την εγχείρησή μου που έγινε αυτή την Πέμπτη 11 Απριλίου στην κλινική CEMTRO στη Μαδρίτη (Ισπανία), με μια υπέροχη ομάδα επαγγελματιών με επικεφαλής τον ειδικό τραυματολογίας και χειρουργικής, δρ. Πέδρο Γκιγέν, με την υποστήριξη του δρ. Τομάς Φερνάντεθ.

Ήταν πολύ περίπλοκες ώρες, κατά τις οποίες αμφισβήτησα τον εαυτό μου και ανέλυσα γιατί συνέβη αυτό, ωστόσο καταλαβαίνω ότι στα σχέδια του Θεού είμαστε μόνο όργανα της θέλησής Του. Σήμερα νιώθω πολύ συναισθηματικά επηρεασμένη που δεν μπορώ να συμμετάσχω. Η επιθυμία να υπερασπιστώ τον ολυμπιακό τίτλο με ενθουσίασε πάρα πολύ, αλλά σήμερα πρέπει να σταματήσω, να το καταλάβω αυτό, να ανακάμψω και να επιστρέψω με μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουμε να πετάμε μαζί.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και ολόκληρη την ομάδα μου, που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν απομακρυνθεί από εμένα, προσπαθώντας να με κάνουν να κατανοήσω την περίπλοκη κατάσταση που περνάω. Εκφράζω επίσης την ευγνωμοσύνη μου στους αθλητικούς φορείς της Βενεζουέλας για όλη την υποστήριξή τους.

Εύχομαι στην αποστολή της Βενεζουέλας μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι το 2024, είμαι ήδη πολύ περήφανος για εσάς και τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο, είθε να δώσουν τα πάντα για να φτάσουν επίσης στη δόξα. Τα λέμε σύντομα, με τα ίδια όνειρα και επιθυμία», ανέφερε στο μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα η Γιούλιμαρ Ρόχας.

Ποια είναι η Γιούλιμαρ Ρόχας

Η Γιούλιμαρ Ρόχας γεννήθηκε στη Βενεζουέλα το 1995 σε μία οικογένεια αποτελούμενη από έξι αδέρφια. Η αθλήτρια μεγάλωσε δύσκολα αλλά το ύψος της (1.92) την οδήγησε να ακολουθήσει τον δρόμο του αθλητισμού.

Αφού δοκίμασε το βόλεϊ, το μπάσκετ αλλά και την πυγμαχία, η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα κατέληξε στον στίβο. Το πρώτο αγώνισμα που δοκίμασα ήταν η σφαίρα σε ηλικία 15 ετών αλλά δεν άργησε να ανακαλύψει το ταλέντο της στα άλματα - πρώτα ύψος και στη συνέχεια τριπλούν και μήκος.

Ως αθλήτρια του τριπλούν μετράει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου και τρία χρυσά σε παγκόσμια κλειστού. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, η Γιούλιμαρ Ρόχας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στη διοργάνωση του Τόκιο το χρυσό με άλμα στα 15.67 μέτρα, που ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η Ρόχας πήδηξε 15.74 στο παγκόσμιο κλειστού του Βελιγραδίου το 2022 βελτιώνοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.