Κράτησε την έδρα του ο Ολυμπιακός, 10-9 τη Βουλιαγμένη

Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς

i

© Intime

Κράτησε την έδρα του ο Ολυμπιακός, 10-9 τη Βουλιαγμένη

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:37 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 06.05.2023

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 10-9 της Βουλιαγμένης και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε με 10-9 της Βουλιαγμένης και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που προκρίθηκε με 2-0 νίκες κόντρα στον Πανιώνιο, είχε τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε με 10-5 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά ένα σερί της Βουλιαγμένης στο φινάλε, έφερε τη διαφορά στο ελάχιστο. Ο επόμενος τελικός είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 8 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εντυπωσιακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, αλλά στη συνέχεια η ομάδα των νοτίων προαστίων πίεσε στην άμυνά και δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να βρουν εύκολα γκολ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα με το πόδι στο γκάζι. Έχοντας τρία στα τρία στον παίκτη παραπάνω, η ομάδα του Ιγκόερ Μιλάνοβιτς προηγήθηκε με 4-1 με τέρμα του Μουρίκη. Η Βουλιαγμένη μείωσε στα δύο γκολ (4-2) με εύστοχο χτύπημα του Καλογερόπουλου.

Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν και πάλι με τρία γκολ (5-2) με το τρίτο προσωπικό γκολ του Φουντούλη. Η ομάδα των νοτίων προαστίων μείωσε στο 5-3 της πρώτης περιόδου με τον Κουρουβάνη. Με γκολ του Μουρίκη από τη θέση του φουνταριστού, ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά τριών τερμάτων (6-3) στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 6-4 με τον Φάρμερ ενώ είχε την ευκαιρία να φτάσει τη διαφορά στο ελάχιστο με τον Ζερδεβά να δείχνει εντυπωσιακά αντανακλαστικά σε δύο περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεύτερο οκτάλεπτο στο 7-4 με τέρμα του Γενηδουνιά.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 8-4 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η ομάδα των νοτίων προαστίων μείωσε με τον Τρούλο με τον Μουρίκη να διαμορφώνει το 9-5 του τρίτου οκταλέπτου με τον Μουρίκη.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 10-5 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φιλίποβιτς. Η Βουλιαγμένη σημείωσε τρία διαδοχικά αναπάντητα γκολ με τον Νικολαΐδη, τον Γούντχεντ και τον Τρούλο και μείωσε σε 10-8 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του ματς. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παπασηφάκη, η ομάδα των νοτίων προαστίων έφτασε τη διαφορά στο γκολ αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.