Εύκολη νίκη επί του Εθνικού και τρίτο ευρωπαϊκό σούπερ καπ για τον Ολυμπιακό
i

Ολυμπιακός πόλο γυναικών/©Intime

Εύκολη νίκη επί του Εθνικού και τρίτο ευρωπαϊκό σούπερ καπ για τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 20:02 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 17.12.2022

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 11-4 του Εθνικού και κατέκτησε το ευρωπαϊκό σούπερ καπ στο πόλο γυναικών.

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κυριαρχεί στην Ευρώπη. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς επιβλήθηκε με 11-4 του Εθνικού και κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό σούπερ καπ της ιστορίας της.

Οι «ερυθρόλευκες» έχουν κατακτήσει επτά ευρωπαϊκά τρόπαια τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Ολυμπιακός μετράει τρεις Ευρωλίγκες, ισάριθμα σούπερ καπ και ένα LEN Trophy.

Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου άνοιξε το σκορ με την Κανετίδου στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Ελευθεριάδου με γκολ από την περιφέρεια ισοφάρισε και η Κίρα Κρίστμας έδωσε προβάδισμα στις τυπικά γηπεδούχες.

Η πολίστρια από τον Καναδά έφερε την ομάδα του Τσίριτς στο +2 (3-1) με τον Εθνικό να μειώνει με την Μπενέκου. Οι τυπικά γηπεδούχες προσπέρασαν με 5-2 με γκολ της Ελευθεριάδου και της Ξενάκη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τέσσερα τέρματα (6-2) με γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου από την περιφέρεια. Η ομάδα του Τσίριτς διατήρησε το προβάδισμά της και έφτασε με άνεση στην κατάκτηση της νίκης και του τροπαίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ 11-4

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 2-1, 4-1 

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Σάντα, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου. 

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή, Κατσίμπρη, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστις Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους, Μπεκρή.