Ο Ολυμπιακός νίκησε την Καλαμάτα και συνεχίζει αήττητος στη Volley League
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Καλαμάτα και συνεχίζει αήττητος στη Volley League

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:06 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 25.11.2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ της Καλαμάτας για την πέμπτη αγωνιστική της Volley League.

Το αήττητο σερί του στη Volley League διεύρυνε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε 3-0 σετ της Καλαμάτας για την πέμπτη αγωνιστική και συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι, που πριν λίγες ημέρες κοίταξε στα μάτια στη Ζάκσα στο Champions League, είχε εξαιρετική απόδοση στο κομμάτι του μπλοκ. Η Καλαμάτα, παρότι νεοφώτιστη, έδειξε ιδιαίτερα αξιόμαχη, έχασε τέσσερα σετ μπολ στο δεύτερο σετ και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Με δύο σερί άσους του Ιντάλγκο, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 8-5. Η ομάδα της Μεσσηνίας πλησίασε με μπλοκ του Χριστόφα, όμως οι γηπεδούχοι με μπλοκ από τον Κουμεντάκη και τον Τζούριτς προσπέρασαν με 17-12 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Με επίθεση του Γκουσταβάο η διαφορά έφτασε τους επτά πόντους (21-14) και το σετ ολοκληρώθηκε στο 25-16 με άσο του Βραζιλιάνου κεντρικού.

Μεγάλη μάχη έγινε στο δεύτερο σετ. Με μπλοκ του Δαλακούρα και άσο του Κένεν, η ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη έφτασε στο 5-8. Η Καλαμάτα, είχε καλή απόδοση στη γραμμή του σερβίς και προσπέρασε με 6-11 με άσο του Χριστόφα. Με μπλοκ του Τζούριτς, ο Ολυμπιακός πλησίασε με 9-12 και με νέο μπλοκ, αυτή τη φορά του Κουμεντάκη, η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε 15-15.

Η Καλαμάτα πήρε διαφορά τριών πόντων και πάλι (15-18) με τον Δαλακούρα, όμως ο Ολυμπιακός είχε ξανά απάντηση. Με μπλοκ του Οκάμπο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο διπλό σετ μπολ (22-24) αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Στερν και τον Κουμεντάκη. Η ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι κατέκτησε τελικά το σετ με 32-30 με επίθεση και άσο του Ιντάλγκο.

Με επίθεση του Κουμεντάκη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 11-9 στο τρίτο σετ. Η Καλαμάτα ισοφάρισε και προσπέρασε με 11-12 με επίθεση του Οκάμπο. Με μπλοκ του Στερν, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 15-13 και η διαφορά έφτασε τους τρεις πόντους (17-14) με νέα επίθεση του Σλοβένου διαγώνιου.

Η Καλαμάτα ισοφάρισε 22-22, αλλά το μπλοκ του Ολυμπιακού έδωσε πάλι λύση. Με «stop» του Γκουσταβάο και του Τζούριτς αλλά και επίθεση του Ιντάλγκο, η ομάδα του Πειραιά έκλεισε το σετ και πήρε τη νίκη.