Τα θηρία του Μπαρτζώκα δείχνουν τα δόντια τους!

Κάνααν - Λαρεντζάκης

i

© Intime

Τα θηρία του Μπαρτζώκα δείχνουν τα δόντια τους!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:40 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 25.11.2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζάλγκιρις, ίσως στο πρώτο φετινό ματς με κανονικό ροτέισιον και με τους παίκτες στις θέσεις τους, δείχνοντας πως όταν επιτέλους η ομάδα θα είναι όλη έτοιμη, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός θα λέγαμε πως απέναντι στην Ζάλγκιρις έκανε το χρέος του. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα, έχει παίκτες που, πέραν από την δεδομένη ποιότητα, έχουν και τρομερό ρυθμό και κάπως έτσι «καθάρισαν» απέναντι στην ομάδα του Μακσβίτις.

Και άμα δεν υπήρχαν και μερικά κενά διαστήματα, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα, όμως εντάξει, και οι Ερυθρόλευκοι… άνθρωποι είναι.

Κάνααν με 25 και Πίτερς με 22 ήταν συγκλονιστικοί και έκαναν την δουλειά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τρεις σερί νίκες συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Βέβαια ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς με την Μονακό, όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει και την έκπληξη. Εξάλλου έχει κερδίσει και μέσα στο Πριγκιπάτο στο παρελθόν.

Πίσω όμως στο ματς με την Ζάλγκιρις, ο Ολυμπιακός, το βασικότερο είναι πως μπόρεσε, ίσως και για πρώτη φορά φέτος, να κάνει ανθρώπινο ροτέισιον.

Φαλ και Μιλουτίνοφ μοιράστηκαν το «5». Πίτερς και Σίκμα έπαιξαν και οι δύο στο «4». Μπραζντέικις και Παπανικολάου, κάλυψαν το «2», Κάνααν και Λαρεντζάκης ήταν οι πυλώνες στο «2» και οι Ουόκαπ Λούντζης ανέλαβαν την οργάνωση από την θέση «1».

Ο ΜακΚίσικ θα πάρει χρόνο στα επόμενα παιχνίδια σίγουρα, όμως δεν θέλει να τον ρίξει αμέσως στα βαθιά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Όταν έρθει η ώρα ο έμπειρος κόουτς ξέρει τι να κάνει και ξέρει πώς να διαχειριστεί τους παίκτες και το ροτέισιον.

Εξάλλου έρχονται κι άλλοι παίκτες που θα μπουν στο ροτέισιον και είναι καλό να υπάρχει ισορροπία. Α ναι, ο Ολυμπιακός παίρνει και τον Φίλιπ Πετρούσεφ!

Για τον Σέρβο σας έχουμε μιλήσει καιρό. Το Σακραμέντο περιμέναμε να δούμε τι θα κάνει και τελικά οι «Βασιλιάδες» αποδέσμευσαν τον Σέρβο, χωρίς πάντως να του δώσουν έστω μια ευκαιρία. Το ίδιο βέβαια κάνουν και με τον Σάσα Βεζένκοφ, τον οποίο αδικούν διαρκώς με την αντιμετώπισή τους απέναντί του. Αλλά δεν πειράζει, γιατί ο Σάσα με κάθε ευκαιρία τους εκθέτει, δείχνοντας με την απόδοσή του πως ανήκει στο ΝΒΑ. Τώρα. εάν δεν τον θέλουν, ας του δώσουν ΟΛΟ το συμβόλαιό του και να τον στείλουν πίσω στον Πειραιά. 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, αποκτά έναν παίκτη που είναι σε τρομερή ηλικία (23 ετών) που μπορεί τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε σταρ. Εξάλλου ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι γνωστό πως μπορεί να εξελίξει τους παίκτες και να τους ανεβάσει επίπεδο.

Μιλώντας για αλλαγή επιπέδου, ο Ολυμπιακός, μετά τις επιστροφές και τις μεταγραφές καταλαβαίνουμε πως δικαίως έχει μπει και πάλι σε συζητήσεις, όχι μόνο για πλέι οφς, αλλά και για το Final 4 του Βερολίνου! Βέβαια η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Πειραιά είχε πάντα στο μυαλό της το Βερολίνο. Το ότι οι φίλαθλοι δεν το πίστεψαν με κάποια αρνητικά αποτελέσματα είναι μια άλλη ιστορία.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός είναι και πάλι στον σωστό δρόμο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν καλείται να κάνει αλχημείες στο ρόστερ του, όλοι οι παίκτες έχουν την θέση τους και οι ρόλοι γίνονται και πάλι ξεκάθαροι. Το ότι ο Παπανικολάου για παράδειγμα κατάφερε να ξεκουραστεί και έπαιξε μόλις 18 λεπτά, είναι κέρδος.

Γενικά ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ζάλγκιρις κέρδισε πολύ περισσότερα από ένα ματς. Έδειξε τι μπορεί να κάνει όταν θα είναι κανονική ομάδα και είδε παίκτες να κάνουν ξεπετάγματα.

Ο Μπραζντέικις των 9 πόντων και των 2/3 τριπόντων ας πούμε, είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, κι ας είχε 1/4 βολές. Είναι πολύ καλός παίκτης και παρότι άργησε, βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη και μην ξεχνάτε πως μιλάμε για έναν παίκτη σε καλή ηλικία που έχει τρομερό ποτένσιαλ.

Για Πίτερς και Κάνααν να ξαναπούμε; Βασικά τι να πρωτοπούμε; Οι δύο Αμερικανοί αποτελούν τα μεγάλο πολυβόλα του Ολυμπιακού. Ο Πίτερς των 16.3 πόντων σουτάρει με 53,5%. Ο Κάνααν των 13,5 πόντων σουτάρει με 53,7% από το τρίποντο.

Γενικότερα υπάρχει ένας… άγραφος νόμος. Οι ξένοι είναι πάντα καλύτεροι την δεύτερη σεζόν τους. Πίτερς και Κάνααν λοιπόν, όχι απλά είναι καλύτεροι, αλλά πραγματικά έχουν κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό.

Αυτά για την ώρα. Εξάλλου, είναι μια όμορφη ημέρα η σημερινή. Το είπε και ο Χρήστος Μπαφές. Και οι φίλοι του Ολυμπιακοί θα πρέπει να είναι χαρούμενοι για πολλούς λόγους. Και όσο περνά ο καιρός, οι χαρές θα είναι ακόμη περισσότερες!

ΥΓ. Τέταρτο Sold Out. Ρεκόρ στα διαρκείας. Ο κόσμος έχει στείλει μήνυμα εδώ και καιρό. Και ο Ολυμπιακός κάνει αυτά που πρέπει για να δείξει ότι αυτό το μήνυμα το έχει λάβει!

ΥΓ2. Για Μήτρου – Λονγκ θα τα πούμε το επόμενο διάστημα. Από Κυριακή περιμένουμε να κάνει την πρώτη του προπόνηση. Πάντως, αν μου επιτρέπετε ένα γρήγορο σχόλιο, είναι εξαιρετική κίνηση και θα βοηθήσει πολύ.

ΥΓ3. Δεν πιστεύω να χάσατε το Sportal Euroleague Show! Για όσους το έκαναν, απολαύστε το σε επανάληψη στο παρακάτω βίντεο…

🏀Sportal Euroleague Show: Κάνααν και Πίτερς «σμπαράλιασαν» την άμυνα της Ζάλγκιρις με 8/11 τρίποντα, στο 6-4 ανέβηκε ο Ολυμπιακός
SPORTAL ORIGINALS

23:07 - 24.11.2023

🏀Sportal Euroleague Show: Κάνααν και Πίτερς «σμπαράλιασαν» την άμυνα της Ζάλγκιρις με 8/11 τρίποντα, στο 6-4 ανέβηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 89-72 της Ζάλγκιρις για την 10η αγωνιστική της Euroleague, με τους Κάνααν και Πίτερς να «βομβαρδίζουν» ανηλεώς το καλάθι των Λιθουανών. Μετά το τέλος της αναμέτρησης η εκπομπή Sportal Euroleague Show μετέφερε όλο το ρεπορτάζ, με ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών από το ΣΕΦ. Χριστίνα Βραχάλη και Κώστας Σωτηρίου στο στούντιο. Καλεσμένος στον αέρα της εκπομπής, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.