Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 11-3 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 11-3 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:33 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-3 του Παναθηναϊκού και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά στην Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 11-3 του Παναθηναϊκού στο Παπαστράτειο και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη, αφού η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεσή του, έχοντας πολύ χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Βάμος στον παίκτη παραπάνω, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Το τριφύλλι ισοφάρισε με τον Αλβέρτη αλλά ο Ολυμπιακός ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα για το 2-1 με τον Παπαναστασίου στην κόντρα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο, αφού οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός. Δίχως να δεχθεί γκολ από τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιά σημείωσε τέσσερα διαδοχικά τέρματα με τον Γενηδουνιά, τον Βάμος, τον Φουντούλη και τον Παπαναστασίου για το 6-1 στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη αδυνατούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις, ενώ και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Μάνος Ζέρδεβας έκανε καθοριστικές αποκρούσει όποτε χρειάστηκε.

Ο Χατζηγούλας στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδωσε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού για το 6-2 από τη θέση του φουνταριστού. Ο Παπαναστασίου και ο Δήμου διαμόρφωσαν το 8-2 υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Ο Αγκόρτσας διαμόρφωσε το 8-3 της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδος, ο Παναθηναϊκός πάλι δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έκανε το 9-3 με τον Βάμος ενώ με το δεύτερο διαδοχικό γκολ του Ούγγρου, η διαφορά έφτασε τα επτά τέρματα. Ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το 11-3, που ήταν το τελικό σκορ.

Άνετο πρώτο βήμα η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 17-8 του ΠΑΟΚ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για την Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα των νοτίων προαστίων επιβλήθηκε από τα μέσα του πρώτου οκταλέπτου και έφθασε εύκολα στην επικράτηση. Μάλιστα προηγήθηκαν ακόμη και με 11 γκολ διαφορά (16-5) 3.51 πριν την λήξη του αγώνα. Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Καλογερόπουλος με 5 γκολ και ακολούθησε ο Παπασηφάκης με 4.

Το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (19/5) στις 15.00 στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 17-8

Οκτάλεπτα: 5-1, 4-2, 3-1, 5-4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Σπάχιτς 2, Καλογερόπουλος 5, Αλμύρας, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης 4, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης 2, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 2, Τσολακούδης, Ξυλάς 1, Ντέλιτς 1, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κεχαλάρης Β. 1, Σιορδίλης, Σάλεχ 1, Καρατζάς.