Ώρα στέψης για τον Ολυμπιακό, για να μείνει ζωντανός ο Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός βόλεϊ γυναικών

i

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός βόλεϊ γυναικών/©Intime

Ώρα στέψης για τον Ολυμπιακό, για να μείνει ζωντανός ο Παναθηναϊκός

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:08 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 20.04.2024

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός κοντράρονται στον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών «Μελίνα Μερκούρη» κι αν οι «ερυθρόλευκες» πάρουν τη νίκη θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα, καθώς προηγούνται με 2-0 στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη» το απόγευμα του Σαββάτου (20/04, 19:00) στον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» προηγούνται με 2-0 στη σειρά, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα με 3-2 σετ και το διπλό στο Μετς (1-3 σετ) την περασμένη Τετάρτη κι έτσι αν νικήσουν και σήμερα θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Έτσι, αν η η ομάδα του Πειραιά τα καταφέρει θα φτάσει στην κατάκτηση του 9ου τίτλου της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2020!Από την άλλη, οι «πράσινες» θέλουν να απαντήσουν στο μπρέικ και να ξαναφέρουν τη σειρά στο κλειστό του Μετς, αναζητώντας την πρώτη τους νίκη στο κλειστό του Ρέντη από τον περσινό 2ο τελικό όπου είχαν επικρατήσει με 3-1.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντράγκαν Νέσιτς δήλωσε μετά το τέλος του δεύτερου τελικού ότι στόχος της ομάδας του είναι η σειρά να γυρίσει στο κλειστό του Μετς. Ο Σέρβος τεχνικός σημείωσε ότι ήταν δύσκολο ο Παναθηναϊκός να κυνηγάει διαρκώς διαφορές 5-6 πόντων.

«Πίεση υπήρχε και στις δύο ομάδες, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς τους δίναμε το δικαίωμα να ξεφεύγουν με διαφορές 5-6 πόντων και μετά ήταν πολύ δύσκολο να κυνηγάμε συνέχεια το σκορ. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στον επόμενο αγώνα. Θέλουμε να πάμε να κερδίσουμε και να ξαναφέρουμε τη σειρά των τελικών ξανά στο γήπεδο μας», σημείωσε ο Ντράγκαν Νέσιτς.

Από τη μεριά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι έκανε λόγο για σκληρή μάχη. Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε ότι η ομάδα του έπαιξε καλύτερα και πίεσε περισσότερο από τη γραμμή του σερβίς.

«Ήταν μια σκληρή μάχη και σήμερα. Ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες αυτού του αγώνα, σε σύγκριση με τον πρώτο τελικό και πιέσαμε περισσότερο με το σερβίς. Τραβήξαμε μακριά από το φιλέ τον Παναθηναϊκό. Αμυνθήκαμε πολύ καλά, ήμασταν καλοί στην κόντρα μπάλα και κάναμε καλύτερο παιχνίδι από την πλευρά μας. Παίξαμε πολύ καλύτερα. Δείξαμε αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος για τα κορίτσια, γιατί αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει το πλεονέκτημα του 2-0. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε έτσι και το Σάββατο και να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και την αγωνιστική συμπεριφορά μας απέναντι σε μια ομάδα με καλές αθλήτριες, για να δούμε τι θα συμβεί», σημείωσε.